Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe site Stichting Amazones biedt jonge vrouwen met borstkanker communityplatform

Amsterdam, 13 december 2010 - Afgelopen vrijdag heeft Stichting Amazones, een stichting voor jonge vrouwen met borstkanker, haar geheel vernieuwde website - www.de-amazones.nl - officieel gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een feestelijk evenement in Grand Café Prachtig te Rotterdam. Stichting Amazones is in 2004 gestart met haar website. Op dit moment is deze site dé informatiebron en het drukst bezochte communicatieplatform voor jonge vrouwen met borstkanker. De site trekt zo'n 35.000 unieke bezoekers per maand. De nieuwe website is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Stichting Pink Ribbon.

Stichting Amazones Community
Op www.de-amazones.nl staat vooral de interactie tussen jonge vrouwen met borstkanker centraal, evenals de mogelijkheid voor gebruikers om hun persoonlijke verhaal te delen. Amazones, en hun naasten, kunnen een eigen profielpagina maken, en daarmee is de website van Stichting Amazones een echte communitysite is geworden. Uniek is de mogelijkheid te zoeken naar lotgenoten met eenzelfde soort diagnose of behandeltraject. Verder biedt de site nieuws en uitgebreide informatie over borstkanker, voorlichting over onderzoek- en behandelmethodes, praktische tips en een agendarubriek. Veel informatie die tot nu toe alleen toegankelijk was via het forum, is nu direct te vinden via de homepage van de website.

"Jonge vrouwen met borstkanker zoeken op onze website informatie, ervaringen van anderen én contact met elkaar. We hebben in zes jaar tijd een explosieve groei doorgemaakt. We zijn een echte virtuele community geworden," zegt Kimja Schouten, bestuursvoorzitter Stichting Amazones. "De nieuwe website sluit nog beter aan op de vraag van onze bezoekers. Ze kunnen hun eigen verhaal kwijt en vinden gemakkelijker vergelijkbare verhalen van lotgenoten. Algemene informatie over borstkanker op de site is beter te vinden en wordt op een toegankelijke manier gepresenteerd. Met deze vernieuwing is www.de-amazones.nl helemaal klaar voor de toekomst."

Actualiteit
Op de nieuwe site is meer ruimte voor actualiteit. Nieuwe, relevante informatie kan snel en makkelijk gepubliceerd worden en er zijn promotieblokken die hot items prominent onder de aandacht brengen. Zo is voor bezoekers altijd in een oogopslag duidelijk wat er op dat moment speelt.

Over Stichting Amazones

Stichting Amazones zet zich in voor jonge borstkankerpatiënten, met al hun specifieke vragen en problemen. De website van de stichting, www.de-amazones.nl, is een drukbezocht lotgenotenplatform, waar vrouwen informatie uitwisselen en herkenning vinden, hun verhaal kwijt kunnen, en ook nog kunnen lachen met lotgenoten. Deelname aan het Amazonenetwerk is gratis en de site is voor iedereen toegankelijk. Buiten de website ontplooit de stichting ook andere activiteiten, zoals het organiseren van meetings en workshops, het maken van voorlichtingsmateriaal en het aanbieden van trainingen voor professionals.