PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

PvdA: niet bezuinigen op onze kinderen!

PvdA-deelraadslid Mustapha Akchich: "Onze kinderen mogen niet de dupe worden van de bezuinigingsdrift van dit kabinet"

Rotterdam, 13 december 2010 - De PvdA fractie in Delfshaven zal het Dagelijks Bestuur vragen stellen om samen met de scholen in Delfshaven te praten over de gevolgen van de hervormingsplannen van Minister Marja Bijsterveldt(CDA, Onderwijs). "Onze kinderen zijn ons kapitaal en zij verdienen goed onderwijs. Wij moeten er voor zorgen dat de bezuinigingen van dit kabinet niet terecht komt bij onze kinderen" zegt Mustapha Akchich.

Marja van Bijsterveldt presenteerde vorige week hervormingsplannen voor het onderwijs. Zij stelde forse maatregelen voor om de achterstand in vakken zoals taal en rekenen in te lopen. Volgens haar worden scholieren op dit moment te veel belast en zij vindt dat dit ten koste gaat van de kernvakken. Op zichzelf is dit positief, omdat we allemaal willen dat onze kinderen zowel de taal goed beheersen en goed kunnen rekenen. Waar de Minister geen rekening mee gehouden heeft is de brede school. Als Rotterdam en Delfshaven zijn wij erg trots op de brede school en wat er aangeboden wordt aan ondersteuning aan onze kinderen. "Deze extra ondersteuning hebben veel kinderen hard nodig, juist in Delfshaven" zegt Akchich.

Mustapha Akchich zal het Dagelijks Bestuur van Delfshaven schriftelijk vragen stellen over de gevolgen van deze plannen en hen ook vragen of zij bereid zijn met alle scholen in gesprek te gaan en een nieuwe tegen visie te ontwikkelen die richting de Minister gecommuniceerd kan worden.

Einde bericht




PvdA Rotterdam