Dienstenbond CNV

Nieuws

13 december 2010

Overleg cao en sociaal plan Delta Lloyd uiterst langzaam...

Op 3 december jl. hebben wij een derde gesprek met Delta Lloyd gehad over de cao en het Sociaal Plan. Het eerste punt dat wij wilden regelen was het ANW hiaat. Hierover hebben wij een deelakkoord dat uiteindelijk onderdeel zal zijn van een totaal cao akkoord. Vervolgens hebben wij uitgebreid gesproken over de verlenging van het Sociaal Plan. De eigenlijke cao punten worden op 16 december besproken. Delta Lloyd heeft aangegeven gezien de marktsituatie en de hevige concurrentie aanzienlijk te bezuinigen waardoor er weinig ruimte is voor loonontwikkeling en daarnaast behoorlijke verslechteringen voorgesteld. Wij zijn echter van mening dat Delta Lloyd het in de markt relatief gezien goed doet en er dus wel degelijk ruimte moet zijn voor een verbetering van uw arbeidsvoorwaarden.

Hieronder een overzicht van de onderhandelingen over het Sociaal Plan en de voorstellen
van de werkgever met betrekking tot de cao.

Sociaal Plan
Delta Lloyd wil het Sociaal Plan voor één jaar verlengen, maar wel op drie punten aanpassen:
route B moet (net zoals thans route A) worden afgetopt op het salaris dat iemand nog zou hebben kunnen verdienen tot aan de verschoven richtpensioenleeftijd. Vakorganisaties zien de redelijkheid van dit punt in en kunnen hier in meegaan mits er een studie wordt gedaan om te kijken hoe in de toekomst omgegaan zal worden met ouderen in een reorganisatie. In dat kaderzal ook de seniorenregeling nog voor één jaar verlengd worden. Wel moet er een oplossing gezocht worden voor de categorie ouderen die na 1 januari 2006 in dienst zijn getreden en geen verschoven richtpensioenleeftijd hebben (de seniorenregeling loopt namelijk tot aan de verschoven richtpensioendatum). Verder wil Delta Lloyd de reistijd voor een passende functie ophogen van 60 minuten naar 90 minuten. Omdat de regels van het UWV ook op dit punt zijn verscherpt willen wij hier in meegaan mits de reistijd altijd wordt berekend op basis van het openbaar vervoer en de reiskostenregeling wordt verbeterd. Delta Lloyd moet hier nog op reageren.

ANW hiaat
Vakorganisaties en Delta Lloyd zijn het eens geworden over de volgende ANW hiaat regeling die de oude regeling vervangt (inmiddels bent u hier al uitvoerig door werkgever over geïnformeerd):
- ANW hiaat pensioenverzekering, uitgevoerd door DL Pensioenfonds;
- alle deelnemers aan de huidige ANW hiaatverzekering gaan over naar een nieuwe
ANW hiaat pensioenverzekering;

- huidige deelnemers krijgen mogelijkheid optie out voor overgang naar een nieuwe
ANW pensioenverzekering, indien zij niet meer willen deelnemen aan de ANW hiaat pensioenverzekering;

- medewerkers die nu niet aan ANW hiaat pensioenverzekering deelnemen, worden
niet opgenomen in de nieuwe ANW hiaat pensioenverzekering;
- spijtoptanten krijgen de mogelijkheid zich bij OHRA individueel te verzekeren;

- de premie is voor alle deelnemers gelijk.

Reactie Vakorganisaties: hoe heet wordt deze soep gegeten? Op donderdag 16 december a.s. gaan wij voor het eerst inhoudelijk praten over de voorstellen van Delta Lloyd en de voorstellen van de vakorganisaties. In een eerste reactie hebben wijlaten weten grote problemen te hebben met de verslechteringsvoorstellen van Delta Lloyd en een nadere onderbouwing van e.e.a. gevraagd. Delta Lloyd heeft laten weten dat de soep niet zo heet gegeten zal worden. Nu, dat willen wij dan nog wel eens zien, want met al deze verslechteringen kunnen wij geen cao voor u afsluiten ! Met onze kaderleden in de zijkamer tijdens de onderhandelingen zullen wij proberen om voor u tot een goed pakketaan arbeidsvoorwaarden te komen. Dat gaat echter niet vanzelf.... Wordt nu lid!
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.