Gemeente Zoetermeer

Nieuwe Wmo-raad benoemd

De heer J.J. Ramekers is dinsdag 7 december benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de nieuwe Wmo-raad. Daarnaast zijn ook negen leden benoemd. Zij gaan de komende periode het college adviseren over het Zoetermeerse beleid voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. Zij adviseren daarover gevraagd en ongevraagd voor een periode van vier jaar. Het college betrekt de nieuwe Wmo-raad steeds in een vroeg stadium bij de voorbereiding van beleidsplannen en -keuzen in de Wmo. De Wmo-raad adviseert de gemeente en heeft daarbij speciale aandacht voor groepen waarvoor het moeilijk is om hun belangen en behoeften kenbaar te maken. Deze kwetsbare mensen in alle leeftijdsgroepen van de bevolking zijn juist aangewezen op Wmo-hulp en voorzieningen van de gemeente. De Wmo-raad stelt bij beleidskeuzen steeds de vragen van deze kwetsbare groepen centraal.

Samenstelling nieuwe Wmo-raad
Na een openbare sollicitatieronde heeft een onafhankelijke selectiecommissie een keuze gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft vervolgens de voorgedragen kandidaten benoemd. Zij doen hun advieswerk op vrijwillige basis.

De Wmo-raad is als volgt samengesteld:

* De heer J.J. Ramekers, onafhankelijk voorzitter
* Mevrouw Y. Bink-Winterkamp

* De heer J.E. Bogaers

* De heer C. Dekker

* De heer E.W.H. de Kievit

* Mevrouw A.S. van Kuijen-Cornelis

* Mevrouw A.J.B. Luiten-van Santen

* De heer J. Uittenbogaard

* De heer S.H. Visser

* Mevrouw C. Warmerdam-van den Ende

Wmo-beleid
Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Ook mensen met belemmeringen die daarbij hulp of voorzieningen nodig hebben. Dat is de kern van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Samen doen is hierbij het uitgangspunt. Inwoners zijn verantwoordelijk voor hun eigen leven en met de gemeente en maatschappelijke instellingen zorgen we ervoor dat niemand wordt uitgesloten.