Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort, 13 december 2010

LOTING EN WILDCARDS REAAL TENNIS MASTERS BEKEND
De Vroome en Lupescu ook in Rotterdam

Zojuist heeft in Topsportcentrum Rotterdam de loting plaatsgevonden voor de REAAL Tennis Masters 2010. De als nummer één geplaatste speler, Thiemo de Bakker, heeft in de eerste ronde een bye. Hij speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij tussen Middelkoop en De Gier. De Bakker speelt zijn eerste partij op vrijdag 17 december. Robin Haase, als tweede geplaatst, heeft ook een bye en komt daarna in actie tegen de winnaar van de partij tussen Smit en Van der Duim. Haase speelt zijn eerste wedstrijd op donderdag.

Arantxa Rus, eerste geplaatst bij de dames, komt vrijdag in actie tegen de winnares van de partij tussen Van der Meet en de Vroome. Indy de Vroome ontvangt van de organisatie een wildcard. Michaella Krajicek, tweede geplaatst, speelt haar eerste partij tegen de winnares van de partij tussen Kerkhove en Thyssen. Krajicek is op donderdag te zien in Rotterdam.

Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen
Voor het eerst strijdt de rolstoeltennistop gelijktijdig om de nationale titel tijdens de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen (NRK). Esther Vergeer, eerste geplaatst, neemt het in haar eerste wedstrijd op tegen Maaike Smit. Tom Egberink, eerste geplaatst bij de heren, speelt zijn eerste wedstrijd tegen Rody de Bie.

Het complete resultaat van de loting en het speelschema is vanaf dinsdag te vinden op www.reaaltennismasters.nl.

Wildcards
Bij de dames kent de toernooiorganisatie van de REAAL Tennis Masters een wildcard toe aan Indy de Vroome. Bij de heren ontvangt Jannick Lupescu, finalist bij de Orange Bowl afgelopen week, een wildcard. Zij strijden samen met de andere deelnemers van woensdag 15 tot en met zondag 19 december in Topsportcentrum Rotterdam om de titel Tennis Master 2010.

De wildcards voor de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen zijn toegekend aan Diede de Groot (bij de dames) en Jelle Oosterwijk (bij de heren).

Wedstrijdprogramma REAAL Tennis Masters en REAAL NRK De REAAL Tennis Masters worden dit jaar volgens een knock-outsysteem met 12 spelers/speelsters gespeeld. Op woensdag 15 december staan vanaf 12.00 uur zes wedstrijden op het programma. Donderdag en vrijdag worden 5 partijen gespeeld, ook dan beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 18 december vanaf 11.00 uur. De finaledag begint zondag 19 december om 11.00 uur.

De REAAL NRK worden gespeeld in een schema van 8 volgens het "knock-out-systeem". Op donderdag 16 december spelen de dames vier wedstrijden. Vrijdag 17 december staan vanaf 12.00 uur vier wedstrijden voor de heren op het programma. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 18 december vanaf 11.00 uur. De finales van zowel de REAAL Tennis Masters als de REAAL NRK worden op zondag 19 december gespeeld. Voor de exacte tijden en volgorde verwijzen we u graag naar www.reaaltennismasters.nl.

Kaartverkoop
Kaarten voor de REAAL Tennis Masters zijn vanaf woensdag 15 december verkrijgbaar aan de kassa in Topsportcentrum Rotterdam. De kaarten geven ook toegang tot de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen.