Simac Techniek NV

13 december 2010

Simac Datacollect sluit strategische samenwerking met HSO

Simac Datacollect heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst met HSO gesloten waarmee Microsoft Dynamics AX gebruikers hun factuurstroom volledig digitaal kunnen verwerken. Simac Datacollect levert hiervoor de apparatuur en de gespecialiseerde ReadSoft tekstherkennig (OCR) software.

Deze overeenkomst sluit goed aan bij de strategie van Simac Datacollect, namelijk het aangaan van strategische partnerships met organisaties die zich met een totaaloplossing richten op een specifieke branche. We kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking met HSO", aldus Peter Bouwmans, directeur Simac Datacollect.

"Dagelijks ontvangen veel van onze klanten grote hoeveelheden facturen waarvan de verwerking zeer arbeidsintensief is" aldus Teus Bouw, Director Product Management bij HSO. Met dit partnership biedt HSO de mogelijkheid het inkoopproces volledig te automatiseren. HSO bood met haar Purchase to Pay software al ondersteuning voor de workflow bij het verwerken van inkoopfacturen.

Door de innovatieve OCR-technologie van ReadSoft kunnen nu ook papieren facturen of facturen die via mail of XML binnen komen snel en foutloos worden ingelezen. Er zijn twee varianten van de oplossing; met of zonder regelherkenning. Door het toepassen van regelherkenning hebben met name handelsbedrijven, die vaak te maken hebben met grote volumes, veel voordeel van de oplossing.