Ingezonden persbericht

Optreedmarathon op 13 december in Dudok 'De kunst spreekt voor zich!'

13 december vindt een optreedmarathon van de culturele sector plaats in Café Brasserie Dudok in Den Haag. Die dag wordt er op een steenworp afstand over de cultuurbegroting gedebatteerd door de Tweede Kamer. Een bijzonder gevarieerd aanbod van muziek, dans en theater vanuit het hele Nederlandse kunstleven moet de politiek ervan doordringen dat de bezuinigingen op cultuur buitenproportioneel zijn en daarom herroepen moeten worden. De actie is geïnitieerd door het management van het Ricciotti ensemble.

De 13e december is de laatste dag in een serie: sinds 22 november vinden in Den Haag protestoptredens plaats in Nieuwspoort en in Café Brasserie Dudok. Nadat de actie drie weken geleden werd aangekondigd, stroomden de aanmeldingen binnen. De finale op 13 december krijgt de vorm van een marathon: vanaf 11.00 uur vindt een serie optredens plaats in Café Brasserie Dudok, tegenover de Tweede Kamer. Op het programma staan onder andere Cappella Amsterdam, Combattimento Consort, Korzo Producties, Camerata Trajectina, schrijver Christiaan Weijts, Kunstbende, Toneelgroep Amsterdam, Prinses Christina Concours, Beatrice van der Poel, ALBA Theaterhuis. Kamerleden worden op een speelse manier naar de overkant geleid waar ze de hele dag van de concerten en optredens kunnen genieten. De marathon wordt om 10.45 vooraf gegaan door het aanbieden van de de handtekeningen die zijn opgehaald met de petities 'Nederland Schreeuwt om Cultuur' en 'Stop Culturele Kaalslag', ook in Dudok.

Het management van het Ricciotti ensemble, dat de acties initieerde, coördineert de actie met hulp van producente Ineke Beemsterboer. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met de organisatie van Nederland Schreeuwt Om Cultuur, die meer dan honderdduizend mensen door heel Nederland op de been kreeg om op 20 november jongstleden voor cultuur te demonstreren.

Derk van der Kamp is zakelijk leider van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti ensemble is een orkest, bestaande uit veertig jonge, geestdriftige musici, dat zich ten doel heeft gesteld om symfonische muziek te spelen voor mensen die daar normaliter niet mee in aanraking komen. Zie www.ricciotti.nl voor meer informatie.

Programma onder voorbehoud