Ingezonden persbericht



ACTUALIUM t.b.v. raadsvergadering d.d.13 december 2010

De fracties van CU/SGP, PvdA en het CDA vragen u aandacht voor het volgende.

De opening van de Brede School Heerde-West is voorzien voor de zomer van 2012. In de planning van de diverse maatregelen op het gebied van de verkeersveiligheid is daar mee rekening gehouden. Onder andere worden voorzieningen getroffen om kinderen vanuit de wijk rondom de Wilhelminaschool elke ochtend veilig te kunnen laten reizen naar de locatie aan de Rhijnsburglaan. De te nemen maatregelen voor een veilige oversteek van bijvoorbeeld de Kamperweg zijn dus al bekend en met de financiering daarvan is al rekening gehouden.

Als gevolg van de brand van de Margrietschool is nu echter het omgekeerde al aan de hand. Kinderen vanuit de locatie Margrietschool reizen nu elke ochtend naar de locatie Wilhelminaschool. Hiervoor zijn nog geen voorzieningen getroffen en dit leidt tot gevaarlijke situaties. Met andere woorden, de maatregelen die pas voor 2012 zijn voorzien, zijn als gevolg van de brand nu al aan de orde en kunnen niet langer wachten.

Wij vragen uw college te bekijken welke van de voorgestelde maatregelen op het gebied van de verkeersveiligheid die zijn voorzien van 2012, naar voren kunnen worden gehaald en al op korte termijn kunnen worden gerealiseerd. Als we erkennen dat voor de Brede School Heerde-West het noodzakelijk is een aantal maatregelen te nemen, kan niet anders worden geconcludeerd dat deze maatregelen ook nu al voor een belangrijk deel nodig zijn. Door maatregelen naar voren te halen wordt de verkeersveiligheid van de kinderen vergroot zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Deze kosten zijn immers al voorzien.

Graag horen wij van uw college in de eerstvolgende commissie Ruimte welke maatregelen op het gebied van de verkeersveiligheid naar voren kunnen en moeten worden gehaald en zien wij hiervan graag een planning . Wij verwachten van het college en het ambtelijke apparaat een maximale inspanning hierbij omdat de veiligheid van de kinderen hier in het geding is en ouders mogen verwachten dat wij als gemeente er alles aan zullen doen de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen.

Namens de coalitiepartijen CU-SGP, PvdA en CDA,

Ben van der Linde

Siebren Buist

Harro Visser

---- --