Technische Universiteit Delft

Promotie: Epoxy

door M&C

Promotie van De heer J.S. Nakka: "Tailoring of epoxy material properties"

14 december 2010 | 12:30 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer J.S. Nakka | Master of Science in Chemistry and Technology, India
promotor | Prof.dr.ir. L.J. Ernst 3mE
coprom. | Dr.ir. K.M.B. Jansen UHD-3mE

Tailoring of epoxy material properties

Het voorliggend onderzoek beoogt inzicht te geven in het effect van de chemische samenstelling van aromatische epoxy-amine harsen op de fysische eigenschappen (zoals modulus, viscoelasticiteit, vochtopname en thermische uitzettingscoefficient) van het volledig uitgeharde product. Dit inzicht zal leiden tot een goede eerste benadering van de uiteindelijke eigenschappen. Als gevolg daarvan zal het in de toekomst mogelijk worden om een hars met een specifieke set van eigenschappen te ontwerpen.
Hoewel dit onderzoek niet kan worden veralgemeniseerd tot alle polymere materialen, verschaft het de kennis om de eigenschappen te begrijpen en te kunnen voorspellen voor de beschouwde deelgroep van polymeren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.