Gemeente Hoorn

Gemeenteraad stelt belastingen voor 2011 vast

Op dinsdag 14 december neemt de Hoornse gemeenteraad een besluit over de belastingen voor 2011. Het college stelt voor om de tarieven voor de begraafrechten, brandweerrechten, havengeld, hondenbelasting, leges, onroerende zaakbelasting, parkeerbelastingen, precariobelasting en rioolheffing trendmatig te verhogen met 1,5%. De toeristenbelasting komt te vervallen en de parkeertarieven worden niet gewijzigd. Naast de belastingen bespreekt de gemeenteraad ook het WMO budget voor individuele voorzieningen. Vanaf 2011 is er minimaal 1,8 miljoen euro nodig, terwijl de gemeente Hoorn maar 1,4 miljoen euro krijgt van het Rijk. Ook staat de handhaving van overlast door houtkachels op de agenda. De gemeente overweegt om de handhaving op deze vorm van overlast te laten vervallen. Dit omdat het in de praktijk onmogelijk is gebleken om hierop te handhaven. Het college vindt dat hiermee valse verwachtingen worden gewekt.

Op de agenda van de raad staan in totaal 25 agendapunten. De agenda en de bijhorende stukken kunt u vinden op www.hoorn.nl.

Bezoek raadsvergadering De raadsvergadering van dinsdag 14 december start om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, aan de Nieuwe Steen 1. Alle publiek is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. De vergadering is ook te volgen via Radio Hoorn (www.radiohoorn.nl) of via Twitter @RaadHoorn.