Ingezonden persbericht


7 december 2010

Gratis pensioenspreekuren door studenten Hogeschool Utrecht

Studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool Utrecht (HU) beantwoorden verschillende vragen over de oudedagsvoorziening. Op dinsdag 14 december kunnen belangstellenden gebruikmaken van een gratis pensioenspreekuur. De pensioenbewustzijn-meter van Wijzer in geldzaken laat zien dat 6 op de 10 werknemers volledig pensioenonbewust zijn. Daarom initieert CentiQ, Wijzer in geldzaken, landelijke pensioenspreekuren. In Utrecht vinden deze gratis spreekuren plaats in samenwerking met Hogeschool Utrecht.

De spreekuren worden gehouden aan de Beneluxlaan 1006, 3526 KK te Utrecht van 11.00 tot 20.00 uur. Aanmelden voor het pensioenspreekuur kan tot en met 13 december via de website www.wijzeringeldzaken.nl/pensioenspreekuren. De spreekuren worden mede mogelijk gemaakt door ASR en stichting Van en Voor Jongeren.

"Nederlanders hebben onvoldoende weet van hun pensioen en de ontwikkelingen", aldus Bas Schut, student Sociaal Juridische Dienstverlening bij de HU. "Zorgwekkend, want dat kan later voor vervelende verassingen zorgen. Men kan indien nodig, op tijd maatregelen nemen om het gewenste pensioen te ontvangen. In deze spreekuren brengen we de persoonlijke situatie in kaart en wijzen we op de mogelijkheden."

"Heeft u vragen omtrent uw pensioen? Alle vragen die u over uw eigen pensioen wilt stellen worden objectief, deskundig en in begrijpelijke taal beantwoordt in een persoonlijk gesprek door getrainde studenten. De studenten worden daarbij ondersteund door onafhankelijke pensioenspecialisten." De studenten zullen niet ingaan op pensioen voor zelfstandigen en mensen met een eigen bedrijf.

Achtergrond pensioenspreekuren
De eerste stap in het pensioenbewustzijnsproces is inzage in de eigen pensioensituatie. Omdat de pensioenspreekuren goed aansluiten bij het vergroten van pensioenbewustzijn, worden in 2010 in verschillende steden pensioenspreekuren gehouden in samenwerking met diverse hogescholen. Speciaal getrainde hbo-studenten beantwoorden vragen van consumenten over hun persoonlijke pensioensituatie.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.

Over CentiQ, Wijzer in geldzaken
CentiQ, Wijzer in geldzaken vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die hun krachten bundelen om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken. Zij zetten zich in om het financiële inzicht van de Nederlanders te vergroten, zodat consumenten beter in staat zijn financiële beslissingen te nemen. Platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samenwerken.



Ingezonden persbericht