Mexicaanse kunstenares ontwerpt lichtprojecties Stadhuis Gouda

13/12/2010 12:11

Grand Canyon

Na Gouda bij Kaarslicht, op 14 december, staat Gouda van 17 december tot en met 9 januari weer geheel in het teken van het steeds groter groeiende evenement, Gouda bij Kunstlicht. Dit evenement bestaat uit drie topevenementen; het Goudse Stadhuis Aangelicht, Goudse Glazen Uitgelicht en de Goudse IJsbaan.

De gehele kerstvakantie worden alle vier de zijden van het Goudse Stadhuis aangelicht. Het gotische monumentale Stadhuis ondergaat dan om de drie minuten een totale transformatie. De Mexicaanse lichtkunstenares Ghiju Díaz de León heeft dit jaar speciaal voor het Goudse Stadhuis Aangelicht 10 sfeervolle lichtprojecties ontworpen. Met licht, beeld, kleur en beweging realiseert Ghiju groot formaat projecties op moderne en historische gebouwen wereldwijd. Ghiju aan het woord: "My artwork for Gouda's City Hall for the Christmas Holidays 2010, goes for unity in celebration."

Naast de tien afbeeldingen van Ghiju worden er nog twee afbeeldingen geprojecteerd, gemaakt door kinderen van de Brede School. Honderden kinderen uit de groepen 1 en 2 van diverse basisscholen hebben een kleurrijke tekening gemaakt met als thema 'Kerst'. Deze samenwerking zorgt voor een uniek en bijzonder project!

Niet alleen het Stadhuis zal in de schijnwerpers staan. Dit jaar worden wederom de wereldberoemde Goudse Glazen Uitgelicht. Vierentwintig glas-in-loodramen zullen van binnenuit uitgelicht worden in de langste kerk van Nederland: de Sint-Janskerk.

Bij een groot winterevenement mag een ijsbaan natuurlijk niet ontbreken. Aan de zijkant van de ijsbaan vindt u een gezellig, overdekt en verwarmd winterterras waar u na het schaatsen of tijdens de 'dweil' kunt genieten van oer- Hollandse Koek en Zopie. Als evenement is een ijsbaan op zich niet uniek, maar door de locatie, naast het aangelichte Stadhuis, ontstaat een sprookjesachtig totaalplaatje, waar Gouda zich mee onderscheidt.

Daarnaast is er rondom de feestdagen nog veel meer te beleven in de sfeervolle binnenstad van Gouda. U kunt zich o.a. op tal van mooie plekjes laten verrassen door sfeervolle lichtprojecties. Diverse organisaties doen er met elkaar van alles aan om te laten zien, dat Gouda een prachtige stad is en het bezoeken meer dan waard. Voor meer informatie kijk op www.goudabijkunstlicht.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.goudabijkunstlicht.nl