Voorzitter Tweede Kamer ontvangt jubileumboekje maatschappijleer

13/12/2010 13:40

Instituut voor Publiek en Politiek

De Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) viert dit jaar het veertigjarig jubileum. Daarvoor heeft het Huis voor democratie en rechtsstaat een speciaal boekje uitgebracht. Het boekje "Veertig keer Maatschappijleer" wordt tijdens een feestelijke maatschappijleerlunch op 14 december aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi Verbeet. Die bijeenkomst vindt vanaf 12.30 uur plaats in het gebouw van het Huis voor democratie en rechtsstaat, Hofweg 1-H in Den Haag.

De NVLM en maatschappijleer hebben in veertig jaar veel meegemaakt. In het jubileumboekje zijn sporen van die geschiedenis terug te vinden in 40 bijdragen van leerlingen, leraren, politici en anderen die in welke hoedanigheid dan ook betrokken zijn of waren bij het vak maatschappijleer. Mensen die het vak nog dagelijks doceren staan en mensen die met maatschappijleer een carrière begonnen en nu in politiek, bestuur of vakbond actief zijn, maar allen met veel genoegen terugkijken op hun 'maatschappijleertijd'.

Enkele citaten uit het boekje. Gerdi Verbeet: Het is mogelijk om jongeren te laten snuffelen aan de democratie. Het is mogelijk om ze te wapenen tegen het hedendaagse wijdverbreide cynisme. Paul Schnabel: Maatschappijleer was in de katholieke wereld van toen niet een puur cognitieve aangelegenheid. Het juist handelen en het goede doen was belangrijker dan het betere inzicht en het scherpere oordeel. Arie Slob: Voortdurend drukte ik leerlingen met hun ogen, oren en neus op de actualiteit. Ondermeer door nieuwsquizzen te organiseren waaraan ik prijzen én uiteraard ook een cijfer verbond.

Alle leden van de NVLM krijgen deze maand het boekje cadeau.

Als bijlage vindt u het programma ingesloten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.democratie-rechtsstaat.nl