Politie Gelderland-Zuid

Vervolg drugsonderzoek recherche

Wijchen, 14-12-2010 o In een drugsonderzoek van de Districtsrecherche van Tweestromenland zijn afgelopen vrijdag twee van de aangehouden verdachten voorgeleid. Het gaat om een 24-jarige Wijchenaar en 21-jarige inwoner van Nijmegen. Beide mannen zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt nog volop.

In deze grootschalige recherchezaak hield de politie dinsdag 7 december tijdens een actie op verschillende locaties zeven verdachten aan. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet, waarbij het gaat om zowel dealers als afnemers. Drie verdachten werden langer vast gehouden, zij zijn in verzekering gesteld. Naast de twee die vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring zijn gesteld, was dat een minderjarige Nijmegenaar. De 17-jarige is vrijdag afgehoord en in vrijheid gesteld.

Vervolg onderzoek
De recherche is nog volop met het onderzoek bezig. De drugs, die agenten zowel bij verdachten als tijdens de doorzoeking van woningen hebben aangetroffen, zijn inmiddels onderzocht en getest. Het blijkt te gaan om cocaïne.
In het onderzoek zullen nog meer personen worden gehoord. De politie heeft daar al een start mee gemaakt en sluit niet uit dat er ook nog aanhoudingen volgen.
(08)

Laatst gewijzigd 14-12-2010 9:52 | © Regio Gelderland-Zuid |