Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 14-12-2010

Brand in woning

UTRECHT Maandagmiddag ontstond brand in een huis aan de Linschotensingel. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er sprake is van brandstichting. De politie zoekt getuige(n).

Getuigen belden omstreeks 15.30 uur naar de politie omdat men zag dat er rook uit een huis aan de Linschotensingel kwam. Agenten en brandweer gingen ter plaatse en constateerden dat er veel rook uit het huis kwam. De brandweer heeft de brand geblust. Er waren geen mensen in het huis aanwezig. De 55-jarige bewoner kwam niet veel later bij zijn huis aan.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie is een onderzoek gestart en wil in contact komen met getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 december een man op heterdaad aangehouden omdat hij ingebroken had bij een bedrijf.

Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een bedrijf aan de Livingstonelaan. Op weg naar de locatie zagen agenten een jongen in de buurt van het bedrijf op de uitkijk staan. Bij het zien van de politie ging deze jongen ervandoor. Op hetzelfde moment reed een tweede verdachte op een scooter in de richting van de Pizarrolaan weg. De achtervolging werd ingezet.

De man ging ter hoogte van de kruising met de Livingstonelaan met zijn scooter onderuit en probeerde te voet verder te vluchten. Na een korte sprint kon de 18-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden. Op het bureau bleek dat hij te boek stond als veelpleger. Hij werd voor verhoor en verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Inbreker aangehouden

DE MEERN - Op de Kloosterpark heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een huis.

Getuigen belden omstreeks 18.45 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men het vermoeden had dat er ingebroken werd bij een huis aan de Glazenierslaan. Volgens getuigen betrof het drie inbrekers. In de omgeving zagen agenten een man lopen die aan één van de opgegeven signalementen voldeed. Nadat de man met de getuigen geconfronteerd was bleek hij één van de inbrekers te zijn. De 18-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Agenten hebben in de omgeving met politiehonden gezocht naar de twee andere verdachten, maar niet meer aangetroffen. Wel vonden de honden in de omgeving van de kinderboerderij een sporttas met spullen uit de woning terug. Een andere politiehond trof kleding in de bosjes aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.