Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 14-12-2010

Vernieling

HOUTEN Een agent hield op maandagavond 13 december twee jongens aan voor de vernieling van een lantaarnpaal.

Rond 20.00 uur werd een agent op de Barbiersgilde aangesproken door een getuige. Die had gezien dat twee jongens daar aan een lantaarnpaal hadden staan trekken en hem vervolgens hadden doorgeknakt. De agent liep naar de daar aanwezige groep jongeren toe en twee van hen, jongens van 15 en 18 jaar uit Houten, bleken de vernieling te hebben gepleegd. De twee werden aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek voor de nacht ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op dinsdag 7 december kregen twee mannen het op de Noordstedeweg met elkaar aan de stok. De politie is op zoek naar getuigen.

Op die dinsdagmiddag rond 13.15 uur zette een 30-jarige man uit Nieuwegein zijn fiets neer op de Noordstedeweg in de buurt van de rotonde met de Sluyterslaan. Daar kwam een 35-jarige man uit Nieuwegein op hem af, waarmee hij in het verleden problemen mee had gehad. De 35-jarige man bedreigde hem met een wapen. De 30-jarige man ging er vervolgens vandoor en deed aangifte bij het politiebureau. Agenten hielden kort daarna de 35-jarige verdachte in Nieuwegein aan.

In het kader van het onderzoek vraagt de politie getuigen van de bedreiging (dinsdagmiddag 7 december, rond 13.15 uur) contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Twee partijen illegaal vuurwerk

KAMERIK/VIANEN De politie heeft op vrijdag 10 december twee partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten op vrijdag een onderzoek in een pand in Kamerik in. Daarbij troffen zij een partij van 3500 kilo illegaal vuurwerk aan. Ter plaatse hielden de agenten twee verdachten, mannen van 57 en 67 jaar uit Utrecht, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. De 67-jarige verdachte is op maandag heengezonden, de 57-jarige verdachte zit nog voor nader onderzoek vast.

Uit verder onderzoek bleek dat er vermoedelijk ook vuurwerk in een pand van een 59-jarige man in Vianen lag. Daar troffen agenten diezelfde dag 500 kg aan illegaal vuurwerk aan. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het in beslag genomen vuurwerk bestond onder andere uit meer dan honderd 100.000 klappers.