Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 14-12-2010

Twee partijen illegaal vuurwerk

KAMERIK/VIANEN De politie heeft op vrijdag 10 december twee partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten op vrijdag een onderzoek in een pand in Kamerik in. Daarbij troffen zij een partij van 3500 kilo illegaal vuurwerk aan. Ter plaatse hielden de agenten twee verdachten, mannen van 57 en 67 jaar uit Utrecht, aan. Zij werden naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. De 67-jarige verdachte is op maandag heengezonden, de 57-jarige verdachte zit nog voor nader onderzoek vast.

Uit verder onderzoek bleek dat er vermoedelijk ook vuurwerk in een pand van een 59-jarige man in Vianen lag. Daar troffen agenten diezelfde dag 500 kg aan illegaal vuurwerk aan. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het in beslag genomen vuurwerk bestond onder andere uit meer dan honderd 100.000 klappers.

Hennepkwekerij

WOERDEN De politie heeft op maandagochtend 14 december een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in de ochtend een onderzoek in een woning aan de Madeliefweide in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij aan. Een gedeelte van ruim 150 planten bleek onlangs te zijn geoogst en was niet meer aanwezig. Er stonden nu nog ruim 90 planten. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Tevens bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.