Lik-Op-Stuk beleid moet leiden tot een betere wijk

14/12/2010 10:07

Vestia Rotterdam Hoogvliet

Onze wijk wordt super! Deze slogan staat op het grote geveldoek dat woensdag 8 december is onthuld in de Lampreistraat/Horsweg. De onthulling markeert de aftrap van een leefbaarheidcampagne die Vestia Rotterdam Hoogvliet in deze buurt uitvoert. Samen met de bewoners werken we aan een betere en veilige buurt.

Behalve een geveldoek hangen er ook borden met leefregels in de portieken. En posters. De huurders hebben een nieuwsbrief ontvangen met een uitleg over de campagne.

Opgeknapt

De 8 flats zijn opgeknapt. Een frisse kleur op de buitenmuur, een nieuwe entree, liftbekleding, brievenbussen en prullenbakken. Ook hebben we gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid. En er is een camerasysteem aangebracht. Maar met alleen een opknapbeurt komen we er niet.

Lik-Op-Stuk beleid

Deze maand starten we met een lik-op-stuk beleid. Om een goede start te hebben, zijn we bezig met een grondige schoonmaakbeurt. Bewoners die er een rommel van maken, pakken we nu direct aan. Onze buurtconciërges inspecteren elke dag de woongebouwen. Huurders die zich niet aan de leefregels houden, worden hierop aangesproken. Het gaat bijvoorbeeld om grofvuil, vervuiling en vandalisme. Bij overtreding van de leefregels krijgen deze huurders een rekening voor de vervuiling en/of het vandalisme.

Buurtstudio

In samenwerking met de Stichting Cleo-Patria, de Deelgemeente en Woonbron richten we aan de Lampreistraat een Buurtstudio in. In een Buurtstudio ondernemen bewoners met elkaar activiteiten. Deze activiteiten worden door de bewoners zelf geïnitieerd, onder begeleiding van Stichting Cleo-Patria.. Het doel is om de bewoners meer kansen te bieden om te leren. Iedereen kan zo bijdragen aan een gezelligere en betere buurt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.








Vestia