Politie Groningen

Dinsdag 14 december 2010

Provincie Groningen , 14-12-2010

Grote hennepvangst in schuur

ONSTWEDDE De politie heeft maandagochtend in een schuur bij een woning in Onstwedde een grote hennepvangst gedaan. De politie kwam de hennep op het spoor naar aanleiding van een tip. Eigen onderzoek met warmtemetingen bevestigde de tip. In de schuur werd ongeveer 22 kilo aan henneptoppen gevonden. De hennep heeft een waarde van circa 70.000 euro. Meerdere ruimtes waren ingericht als hennepkwekerij. In een gedeelte was de hennep net geoogst. Er lag alleen nog afval. Ook de gebruikelijke kweekapparatuur was aanwezig. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom was illegaal. De bewoner, een 62-jarige man, wordt vandaag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij verkeersongeval
GRONINGEN - Bij een verkeersongeval op de kruising Turfsingel, Boterdiep en de Bloemstraat in Groningen is maandagochtend een 25-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man reed op zijn fiets op de Turfsingel in de richting van het Boterdiep. Op de kruising zag een 41-jarige automobiliste uit Groningen de fietser over het hoofd. Hierdoor kwam hij ongelukkig ten val. Het slachtoffer is met een verwonding aan zijn gebit door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de fiets als de auto raakten beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Duo steelt sigaretten uit supermarkt

GROOTEGAST - De politie onderzoekt een diefstal van rookwaar uit een supermarkt aan de Hoofdstraat in Grootegast. Twee onbekende mannen namen maandagochtend een hoeveelheid rookwaar weg uit het magazijn van de winkel. De mannen konden ongezien het magazijn insluipen en hun slag slaan. Via een nooduitgang verlieten zij de zaak en namen hun buit mee in twee plastic tassen. De daders zijn twee licht getinte mannen, ongeveer 20 jaar oud en gekleed in donkere kleding. Een van de daders droeg een petje. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident en/of weten wie de diefstal heeft gepleegd. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Automobilist gewond door ijsblok

MIDWOLDA Bij een bizar ongeval is maandagmorgen een 58-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond geraakt. De Kanaalster reed over de Greveweg in de richting van Delfzijl. Een passerende vrachtwagen verloor op dat moment een brok ijs van de laadbak. Het ijsblok vloog door de voorruit van de personenauto en raakte het gezicht van de 58-jarige bestuurder. De bestuurder kon zijn auto zijn voertuig veilig tot stilstand brengen. Hij werd door personeel van een ambulance aan een hoofdwond verzorgd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd thuis afgezet. De auto raakte beschadigd en moest worden afgesleept. Van de vrachtwagen ontbreekt elk spoor.

Auto over de kop in sloot

GRONINGEN Een 60-jarige automobilist uit Garnwerd is maandagavond op de Hoogeweg in Groningen met zijn auto in een sloot beland. Door de gladheid verloor de man de controle over zijn voertuig en kwam met zijn auto over de kop tot stilstand in de nabijgelegen sloot. Hij en zijn vrouw wisten op eigen kracht uit de wagen te komen. De man en vrouw kwamen met de schrik vrij. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Vrouw aangehouden na poging diefstal met geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagavond bij een school aan de Siersteenlaan in Groningen een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De verdachte was door een 24-jarige vrouw uit Groningen tijdens het doorzoek van haar tas in een kleedruimte in het schoolgebouw aangetroffen. Op verzoek stopte de 38-jarige hiermee, waarna zij het schoolgebouw wilde verlaten. Bij het verlaten van de school bedreigde de vrouw de conciërge van de school met een mes. Zij werd even later door gewaarschuwde agenten aangetroffen en ingerekend. De dienders troffen bij de fouillering een mes aan. Het scherpe voorwerp werd in beslag genomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in supermarkt

BAD NIEUWESCHANS De politie doet onderzoek naar een inbraak in een supermarkt in de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans. De inbraak werd dinsdagmorgen door een medewerker ontdekt. Na een onderzoek bleek dat een onbekende dader een toegangsdeur van de winkel had geforceerd. Vermoedelijk zijn diverse levensmiddelen weggenomen. Ook wordt geïnventariseerd of andere goederen zijn gestolen. De politie beschikt over beelden van de inbraak. De inbreker was gekleed in een blauwe spijkerbroek en lange grijze jas met een opvallende roze capuchon. De politie onderzoekt de inbraak. De eigenaar van de supermarkt doet aangifte.

Politie pakt inbrekers dankzij alerte getuigen

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht op de autosnelweg A7 bij Hoogkerk drie mannen uit Buitenpost en Surhuisterveen (22, 25 en 26) aangehouden op verdenking van inbraak. De politie reageerde na meldingen van getuigen dat in een container op de Rembrandt van Rijnstraat in Groningen was ingebroken. De verdachten waren inmiddels in een wit busje weggereden. Politieagenten zagen kort na de melding op het Vrijheidsplein een wit busje rijden. Het voertuig werd op de snelweg aan de kant gezet. De drie Friezen werden aangehouden en ingesloten in een cel. Het busje was afgeladen met koper. De agenten stelden daarnaast vast dat de originele kentekenplaten van het busje waren vervangen door gestolen kentekenplaten. Zowel het busje als de gestolen kentekenplaten werden in beslag genomen. Tijdens een kort onderzoek in de Rembrandt van Rijnstraat troffen de agenten containers aan met daarom heen een hekwerk. Zij zagen dat een kettingslot van een hek was opengebroken. Ook stond een container open. De eigenaar van de containers wordt benaderd voor het doen van aangifte. De drie verdachten worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt beroving

GRONINGEN- In de binnenstad van Groningen werd dinsdagochtend rond zes uur een 22-jarige man uit Groningen beroofd. In de Uurwerkersgang werd het slachtoffer aangesproken door twee mannen. Direct daarop liet een van de mannen het slachtoffer een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien. De mannen eisten geld en de telefoon van het slachtoffer. De daders maakten zich daarna met de buit rennend uit de voeten. Beide straatrovers zijn twee getinte mannen van circa 1.75 - 1.80 m. Ze droegen beiden een donkere kleding. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 13 december op diverse plaatsen:


- Adorp, 61: aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 990, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Slochteren, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1242, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bij een verkeerscontrole op de Verlengde Hereweg, Eikenlaan en de Bergenweg in Groningen heeft de politie maandagmiddag 44 bekeuringen uitgedeeld. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer: rood licht (31x) niet handsfree bellen (5x), geen gordel (4x) en overige (4x).