Rechtbank Maastricht


Nieuwe aanpak in verdelingsprocedures bij ontbinding wettelijke gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2011 start de rechtbank Maastricht in procedures waarin de verdeling van een ontbonden wettelijke gemeenschap van goederen (na ontbinding huwelijk of geregistreerd partnerschap) centraal staat met een nieuwe aanpak waarmee wordt beoogd dat alle benodigde informatie op de eerste mondelinge behandeling van de zaak of op de comparitie-zitting voor alle procesdeelnemers beschikbaar is.

De nieuwe aanpak is in samenwerking tussen een aantal rechters en een aantal advocaten tot stand gekomen. In de nieuwe aanpak wordt door zowel advocaten (met hun cliënt(e)) en rechters een bijdrage geleverd aan de voortvarende en efficiënte aanpak van deze verdelingszaken.

De brief van de rechtbank aan de advocaten en rechters, de (te downloaden) excel-verdelingslijst, alsmede de (te downloaden) gebruikersinstructie is op deze site te vinden onder "voor juristen"
--- "regelingen" en vervolgens onder het subkopje "verdelingszaken". In verband met een aanstaande wijziging van de site zijn de documenten binnenkort vanaf de startpagina van onze site via "regels en procedures" te vinden.

> Direct naar pagina "voor juristen" --- "regelingen".
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Maastricht Datum actualiteit: 14 december 2010 Naar boven