Benoeming Nanno Kleiterp als nieuwe voorzitter van EDFI

14/12/2010 10:00

FMO

Den Haag, 13 december 2010

Nanno Kleiterp, Directievoorzitter van FMO (de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Onwikkelingslanden) is benoemd als nieuwe voorzitter van de EDFI (Association of European Development Finance Institutions), de overkoepelende organisatie van alle Europese investeringsfondsen/banken voor ontwikkelingslanden waarvan het hoofdkantoor in Brussel is gevestigd. EDFI is een groep van 15 aangesloten instituten. De missie is om samenwerking tussen de aangesloten leden te bevorderen en banden met de instellingen van de Europese Unie te versterken.

Nanno Kleiterp: 'Het is een eer voor mij om voorzitter van EDFI te worden. Er is een groeiend begrip dat de private sector een cruciale rol vervult in het scheppen van groei en ontwikkeling in ontwikkelende landen. De Europese financiële ontwikkelingsmaatschappijen spelen een belangrijke rol in het stimuleren van duurzame investeringen in de private sector. Ik verheug mij erop om de relaties met commerciële investeerders, partners en ontwikkelingsorganisaties te intensiveren om zo meer geld beschikbaar te krijgen voor projecten die zorgen voor groei en banen met als doel het terugdringen van armoede'.

EINDE PERSBERICHT

Over FMO

De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) is de internationale ontwikkelingsbank van Nederland. FMO investeert risicodragend kapitaal in bedrijven en financiële instellingen in ontwikkelingslanden. Met een totale investeringsportefeuille van EUR 4,6 miljard behoort FMO wereldwijd tot de grootste bilaterale private sector ontwikkelingsbanken. Mede dankzij de relatie met de Nederlandse overheid kan FMO investeren in bedrijven en financiële instellingen die (nog) geen toegang hebben tot de gangbare bronnen van vreemd en/of risicodragend vermogen. Met als doel: florerende bedrijven en financiële instellingen creëren die als motor fungeren voor duurzame groei in hun land.

Press contact:

Paul Hartogsveld

Communications Officer (PR)

T: +31 70 314 9790

M: +31 63 944 7288

E: p.hartogsveld@fmo.nl





http://www.fmo.nl