Gemeente Almere

Gemeente Almere beste overheidswerkgever 2010

14-12-2010

Gemeentesecretaris Anja Grootoonk

De gemeente Almere komt dit jaar als beste overheidswerkgever uit de bus in het medewerkertevredenheidsonderzoek van zakenblad Incompany. Gemeentesecretaris Anja Grootoonk heeft de prijs op donderdag 9 december in ontvangst genomen tijdens een feestelijk diner in Santpoort.

Incompany publiceert elk jaar in december de lijst Incompany 200, met daarin de resultaten van het onderzoek naar werknemerstevredenheid (uitgevoerd door Blauw Research). In totaal hebben 6.513 werknemers van de 200 grootste bedrijven, overheden en andere organisaties rapportcijfers uitgedeeld aan hun werkgever. Ze deden dat op achttien thema's verdeeld over de categorieën functie, arbeidsvoorwaarden, carrière en cultuur.

Rapportcijfers

Met een gemiddelde van 6,95 heeft de gemeente Almere de hoogste totaalscore van de 24 overheidsorganisaties in het onderzoek. Overall neemt Almere een 39^e plaats in. Voor functie-inhoud is de score 7,00, voor arbeidsvoorwaarden 6,60, voor carrièreperspectief 6,91 en voor cultuur 7,13.

T en opzichte van het onderzoek van vorig jaar zijn vooral de scores voor `loopbaanbegeleiding' (+1,37 naar 6,95) en `opleidingsmogelijkheden' (+0,90 naar 7,11) flink gestegen. De totaalscore van de gemeente Almere was voldoende voor een eerste plaats binnen de categorie overheid. Gemeentesecretaris Anja Grootoonk: "We werken allemaal samen doorlopend aan het ontwikkelen van onze organisatie. We mogen dan ook trots zijn op dit mooie resultaat!"