Gemeente Bodegraven

(14-12-2010)

Oproep: Sportiefste sportvereniging gezocht!

Begin december maakte minister Schippers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat geweld op en rondom de sportvelden moet stoppen. De minister wil een streep trekken tegen geweld met een actieplan. Het project `De Sportiviteitbeker' is op zoek naar sportieve acties en plannen van Zuid-Hollandse sportverenigingen die zich in 2010 hebben onderscheiden op het gebied van sportiviteit en respect.

De Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld en Sportservice Zuid-Holland vinden ook dat geweld op en rondom de sportvelden niet thuis hoort. Alle Zuid-Hollandse sportverenigingen maken kans om de derde Sportiviteitbeker te winnen. In 2009 ontving topscheidsrechter Kevin Blom namens VV ONA de sportiviteitbeker. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

Vijf nominaties

De genomineerden ontvangen allen een oorkonde en EUR 200,-. De uiteindelijke winnaar van de Sportiviteitbeker Zuid-Holland 2010 ontvangt een ondersteunend geldbedrag van EUR 1000,-.

Aanmelden

Verenigingen kunnen zich aanmelden via info@sportzh.nl. Aanmelden kan tot 8 januari 2011.

Kijk voor aanvullende informatie op http://www.sportiviteitbeker.nl/.

Bart Volkerijk (directeur Sportservice Zuid-Holland)

`Sportverenigingen vervullen steeds meer een functie in hun wijk of buurt. Daarom zoeken we naar de vereniging die een initiatief heeft genomen om de leefbaarheid in hun wijk of buurt te vergroten. Dit kan elk initiatief zijn, van klein tot groot.'

Bart Wisbrun (LSTZG)

'Iedereen kan zelf het initiatief nemen om geweld op en rondom de sportvelden te stoppen.

Van eenvoudige acties tot een structureel beleid vanuit de vereniging... geef een positief signaal af en motiveer hiermee je omgeving en stop het aanwezige geweld.'