Politie Drenthe

Dinsdag 14 december 2010

Provincie Drenthe, 14-12-2010

Winkeldiefstallen

NIEUW AMSTERDAM Een 38-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam werd maandagmorgen betrapt tijdens een winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Vaart ZZ rekende de man een fles Martini ter waarde van 4, 89 niet af.

ASSEN Een 34-jarige vrouw uit Assen stopte maandagmiddag bij een supermarkt aan de Nijlandstraat voor 14,47 aan goederen in haar tas en rekende niet af. Ze werd betrapt en bekende de winkeldiefstal.

ASSEN Medewerkers van een warenhuis aan het Koopmansplein betrapten maandagmiddag een 20-jarige vrouw uit Litouwen. Na het passen van kleding in een paskamer werd deze teruggelegd. De kleding die ontbrak, ter waarde van 351,75, had ze in een tas gestopt en werd niet afgerekend. Buiten de zaak werd ze aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Met een knijptang heeft ze vermoedelijk de alarmlabels verwijderd.

SMILDE Een 36-jarige vrouw uit Geeuwenbrug is maandagmiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Veenhoopsweg nam ze voor 4,66 aan levensmiddelen mee zonder af te rekenen. Ze ging op de bon.

Aangekondigde snelheidscontrole

DRENTHE Donderdag 16 december 2010 controleert de Drentse politie het verkeer op de N33 tussen 09.00 en 17.00 uur op snelheid.

Bestuurders onder invloed

BEILEN Omdat ze maandagavond slingerend in haar auto over de A28 reed, besloot de politie een controle uit te voeren. De 34-jarige uit Meppel afkomstige bestuurster reageerde niet op een stopteken, zwaailicht en sirene waarna de politie besloot naast haar te gaan rijden om haar voorzichtig aan de kant te krijgen. Dit lukte uiteindelijk waarna tijdens onderzoek bleek dat ze zwaar onder invloed, 1090 ug/l, bleek te verkeren. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Een 56-jarige inwoner van Nieuw Buinen reed in de nacht van maandag op dinsdag met te veel drank op achter het stuur. Hij reed in zijn auto over de Rondweg toen hij gecontroleerd werd. De man blies 530 ug/l en werd bekeurd.

Woninginbraak

PEIZE Maandag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Hoofdstraat. Tussen 13.00 en 21.00 uur werd een toegangsdeur vernield waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit een klein geldbedrag.

Gewond tijdens ijsvrijmaken auto

EMMEN Een 55-jarige vrouw uit Emmen raakte dinsdagochtend gewond tijdens het ijsvrijmaken van de ruiten van haar auto. Deze stond geparkeerd aan de Druwerbrink. Toen ze de motor gestart had en bezig was met krabben, rolde de auto achteruit. Tijdens het tegenhouden kwam ze klem te zitten tussen haar eigen auto en een in de straat geparkeerde auto. De vrouw moest met beenletsel overgebracht worden naar het scheperziekenhuis in Emmen.