Gemeente Maassluis

Gymles deelnemers West beweegt in teken van SportGames

West Beweegt.jpg

De groepen 5 tot en met 8 van de Kardinaal Alfrinkschool en De Westhoek in Maassluis hebben vorige week tijdens de gymles kennis gemaakt met SportGames. Een digitale combinatie van dansen, gamen, sport en puur plezier.

Opgezweept door de nieuwste muziek, werkten de kinderen aan hun coördinatie, timing, conditie en vetverbranding. En door het spelelement was het ook nog eens spannend! Iedereen stond op een plaat met vier pijlen: naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts. Zodra de muziek startte zagen de leerlingen op een groot scherm een videoclip met de passen die ze moesten uitvoeren. Op het scherm kon iedereen vanaf de eerste stap de score volgen.

Wethouder Jannette Breunis kwam tijdens de lessen ook een kijkje nemen en was meteen zo enthousiast dat ze spontaan met de leerlingen meedeed. Na afloop was iedereen het er over eens dat sporten niet alleen goed voor je is, maar ook nog eens erg leuk is om met elkaar te doen.

Doordat de kinderen van beide scholen mee doen aan het gemeentelijke project West Beweegt worden de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool extra bewust gemaakt van het belang van bewegen en gezonde voeding. Ook dit schooljaar bieden diverse Maassluise sportverenigingen deze kinderen cursussen aan waarbij zij kennis kunnen maken met diverse sporten.

Voor meer informatie over West Beweegt: zie www.maassluis.nl/sportservicepunt of neem contact op met Els van Sliedregt, medewerkster sportservicepunt Maassluis, (010) 593 1797.