Mohamed Baba, beste multiculturele ondernemer 2010

14/12/2010 10:31

Mexit B.V.

Afgelopen zaterdag heeft Mohamed Baba The Other Businessman verkiezing gewonnen. Hiermee ontving hij de prijs voor beste multiculturele ondernemer van het jaar. Deze prijs werd toegekend door een jury bestaande uit o.a. Agnes Jongerius (Voorzitter, FNV), Walter de Zeeuw (Lid RvB, Pricewaterhouse Coopers) en Peter Terium (Chief Executive Officer, Essent). De jury roemde Mohamed Baba om zijn ambassadeursrol voor andere multiculturele ondernemers. Met zijn visie en aanpak is hij voor velen een groot voorbeeld.

Tijdens zijn presentatie benadrukte Mohamed Baba dat ondernemers zich altijd bewust moeten zijn van waar zij vandaan komen, waar ze naartoe willen en wie hun belangrijkste inspiratiebronnen zijn. Mohamed Baba is zoon van Marokkaanse ouders die 44 jaar geleden naar Nederland zijn gekomen. Mohamed Baba is mede-oprichter en partner van Mexit, adviesbureau voor intercultureel management. Mexit helpt bedrijven en organisaties de kansen die de veelkleurige samenleving biedt ten volle te benutten. Mohamed is lid van diverse besturen en adviesraden zoals van het Rode Kruis-Amsterdam en RutgersWPF.

Met zijn titel als multiculturele ondernemer van het jaar wil Mohamed Baba verbindingen tussen diverse netwerken zowel binnen als buiten Nederland verder uitbouwen en versterken. Ook wil hij het multiculturele ondernemerschap stimuleren en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Dit jaar vond de verkiezing voor de vijfde keer plaats. Dit initiatief van The Other Network, heeft als doel de positie van professionals met een dubbele cultuur te versterken.





http://www.mexit.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,