Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 14-12-2010

Bromfietscontrole

LEUSDEN Maandagochtend hielden agenten een bromfietscontrole aan de Arnhemseweg. Tussen 07.30 en 09.30 uur werden 39 bromfietsen gecontroleerd, er werden 15 bekeuringen uitgeschreven. Ook kregen 17 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van verlichting.

Heling/diefstal

AMERSFOORT Maandagmiddag hielden agenten een man aan op de Stadsring. Hij wordt verdacht van diefstal of heling.

Rond 12.00 uur zagen agenten een 37-jarige man uit Amersfoort rijden op een fiets zonder slot. Hierop besloten de agenten het framenummer van de fiets te controleren. De fiets bleek gestolen te zijn. De man is aangehouden op verdenking van heling of diefstal.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Maandagochtend ontstond een aanrijding doordat een bestuurder van een personenauto geen goed zicht had door een bevroren voorruit.

Rond 08.50 uur reed een 18-jarige man uit Amersfoort met zijn personenauto over de Ringweg-Randenbroek. Doordat zijn ruiten niet helemaal vrij waren van ijs, zag hij een 16-jarig meisje die met haar bromfiets van rechts kwam over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje ten val kwam. Zij is voor controle naar het ziekenhuis de Lichtenberg gebracht.

Aantreffen hennepkwekerij

AMERSFOORT Na verschillende klachten van buurtbewoners over stankoverlast, doorzochten agenten maandagmiddag een woning aan de Curiestraat. Hier troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij van 416 planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.