Gemeente Echt-Susteren


Start renovatieJulianatunnel Susteren

De gemeente Echt-Susteren en ProRail hebben op woensdag 8 december 2010 een overeenkomst getekend voor het groot onderhoud aan de Julianatunnel in Susteren. Hiermee wordt de aanbesteding in gang gezet en kunnen de werkzaamheden aan de Julianatunnel medio 2011 van start gaan. De tunnel wordt dan voor een periode van drie tot vier maanden voor gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Â

Extra onderzoek

De renovatie van de Julianatunnel stond gepland voor het vierde kwartaal van 2010. Dit heeft vertraging opgelopen door o.a. extra onderzoek bovenop het tunneldek .

Samenwerking

Het resultaat in de vorm van deze overeenkomst is tot stand gekomen in goed overleg en constructieve samenwerking met ProRail. De gemeente heeft in een vroeg stadium, in samenwerking met de dorpsraad Susteren, de fietsersbond, het WMO platform, de politie, basisschool âIn ât Parkâ en bewoners van de Heidestraat de inrichtingeisen voor de Julianatunnel opgesteld. De werkgroep zal ook bij de uitvoering van de werkzaamheden aan de Julianatunnel intensief betrokken worden.

Â

De werkzaamheden

Er worden verschillende werkzaamheden aan de Julianatunnel uitgevoerd. De Gemeente zorgt ervoor, dat achterstallig onderhoud wordt weggewerkt. Er wordt tunnelverlichting aangebracht om de veiligheid te verbeteren en het betonnen wegdek wordt door asfalt vervangen om de geluidsoverlast terug te brengen. Prorail zorgt voor het reinigen van de ondergrond. Zij voert betonreparaties uit en vervangt de houten dakconstructie van het pompgebouw.

Â