Gemeente Zijpe


Voortgang van het bouwproject De Stolpen

De werkzaamheden ten behoeve van omlegging van de N9 bij De Stolpen vorderen gestaag. Bij de Stolpen krijgt de weg, het viaduct en de parallelweg steeds meer vorm.

De grondwerkzaamheden zijn afgerond. Half november 2010 is de aannemer gestart met het heien van de palen voor het viaduct. Er worden ruim 100 palen geheid, elk 34 meter lang. Aanvankelijk ging de aannemer er van uit dat de heiwerkzaamheden vier weken in beslag zouden nemen. In de praktijk blijkt het aanbrengen van de palen echter meer tijd te vergen. Als de bekisting is aangebracht en de liggers gelegd zijn wordt naar verwachting in februari of maart 2011 het beton gestort voor het dek van het viaduct. Ook is inmiddels de eerste laag asfalt aangebracht op de nieuwe Parallelweg.
Voortgang de stolpen 1

Heien palen voor het viaduct

Voortgang de Stolpen 2

Asfalteren nieuwe Parallelweg

Planning
Op dit moment ondervindt het verkeer geen hinder van de werkzaamheden. De werkzaamheden worden voornamelijk naast het bestaande wegennet uitgevoerd. Toch zal er op bepaalde momenten, zoals bij het aansluiten van de nieuwe weg op de bestaande N9, hinder voor het verkeer ontstaan. Uitgaande van de uitvoeringsplanning kan het verkeer vanaf juni 2011 hinder ondervinden. Dan zullen er verkeersmaatregelen als snelheidsbeperkingen, het afzetten van rijbanen of tijdelijke afsluitingen nodig zijn.
Verwacht wordt dat de nieuwe weg volgend jaar na de bouwvak in gebruik genomen kan worden. In het voorjaar 2012 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.
Â