Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 14-12-2010

Politie zoekt getuigen mishandeling

SOEST De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Spoorstraat op woensdag 27 oktober.

Op die bewuste dag bracht het 28-jarige slachtoffer, rond 08.20 uur, haar kinderen naar school toen zij in conflict kwam met twee vrouwen. Een en ander had te maken met een conflict in de relatiesfeer maar escaleerde behoorlijk toen beide vrouwen het slachtoffer sloegen en krabden. Het slachtoffer, een inwoonster van Soest, meldde zich later op het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling.

De politie is met een onderzoek gestart en doet een beroep op getuigen om zich te melden. Tijdens de mishandeling stonden er namelijk een groot aantal getuigen, vermoedelijk ouders van kinderen die naar school werden gebracht, in de omgeving van de Spoorstraat en de Da Costalaan. De politie sluit niet uit dat er nog enkele getuigen zijn die nog niet door de politie zijn benaderd maar wel over relevante informatie beschikken. Eventuele getuigen kunnen zich in persoon melden op het politiebureau in Soest of via het reguliere telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte aangehouden voor zware mishandeling

(zie persberichten Eemland noord, 13/12/2010, Zware mishandeling: Oproep getuigen)

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft dinsdagmorgen een 18-jarige inwoner van Bunschoten aangehouden in verband met zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de zware mishandeling op de Hoekstraat.

Op zaterdag 11 december, rond 02.00 uur, verliet het slachtoffer een horecagelegenheid op de Hoekstraat. Buiten werd hij opgewacht door een groep personen die het kennelijk gemunt hadden op de Bunschoter want hij werd vrijwel direct tegen de grond geslagen en daarna herhaaldelijk geschopt tegen het hoofd en lichaam. De politie was snel ter plaatse maar de verdachten bleken al te zijn gevlogen.

De recherche heeft bij het onderzoek naar de verdachten onder andere ook camerabeelden veiliggesteld die mogelijk informatie gaf over de identiteit van de daders. Op één van de beelden was daarbij de aangehouden verdachte zichtbaar die herkend werd door een politieambtenaar. De politie zet het onderzoek voort en roept getuigen nog steeds op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Gesignaleerd

SOEST De politie heeft maandagavond een 38-jarige Soester aangehouden die volgens het opsporingsregister nog 60 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Een surveillerende agent zag op de Buntweg een personenauto rijden met daarin twee inzittenden. Hij besloot tot een routinecontrole waarbij bleek dat de passagier in het opsporingsregister stond gesignaleerd.

De man werd aangehouden en overgebracht naar een arrestantencomplex waar hij de komende twee maanden mag verblijven.

Aanrijding letsel

SOEST- Op de Dalweg raakte maandagmiddag een voetgangster gewond.

Omstreeks 17.45 uur liep een blinde 43-jarige vrouw uit Soest over de Koningsweg. Ze stak met haar blindengeleidehond de weg over bij een voetgangersoversteekplaats en werd plotseling aangereden door een 29-jarige man uit Zeist. De vrouw kwam op de auto terecht en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De hond rolde onder de auto door, raakte ook gewond en werd behandeld door een dierenarts.

Verdachte personen aangehouden

BUNSCHOTEN- Op de Bachlaan werden twee personen aangehouden omdat ze gestolen goed bij zich hadden.

Omstreeks 02.40 uur zagen agenten een man staan die zich verdacht gedroeg. De man werd aangesproken en hij vertelde dat hij op zoek was naar het station. Terwijl de agenten met de man aan het praten waren kwam een andere man aanlopen. Bij een van de mannen kwam een zaklantaarn en enkele schroevendraaiers tevoorschijn.

Bij nader onderzoek werd een vermoedelijk gestolen Tomtom aangetroffen. De mannen uit Hilversum, 26 en 30 jaar, werden ingesloten voor verhoor.

Insluipers gesnapt

SOESTERBERG- Op maandagochtend werden twee insluipers op tijd gesnapt.

Omstreeks 11.30 uur zat een 59-jarige man bij zijn moeder aan de Plesmanstraat. Hij zag dat zijn moeder in de keuken stond en twee vrouwen het tuinpad op kwamen lopen. Hij hoorde dat de twee donkergekleurde vrouwen met een smoesje naar binnen probeerden te komen. De man liep gelijk naar de keuken. De vrouwen schrokken erg en rende vervolgens hard weg. De man probeerde een van de dames nog vast te pakken, maar het vest dat de vrouw aanhad deed, zij uit waardoor zij toch wist te vluchten.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord. Bij dit soort situaties adviseert de politie altijd direct 112 te bellen.