Gemeente Eindhoven

Buurtbewoners halen afvalbakken weg

Buurtbewoners van Woensel-Noord willen vuurwerkvandalisme tegen gaan. Daarom gaan zij prullenbakken enzovoorts vanaf 18 december 2010 verwijderen in het Dommeldal, ter hoogte van de Italiëlaan.

De gemeente werkt graag mee aan deze actie. Wethouder Fiers: "Ik vind het een prachtig initiatief. Dit is een goed voorbeeld van een vernieuwde samenwerking tussen inwoners en de gemeente. Mensen in de wijk komen zelf met een idee en bieden ook hulp aan bij de uitvoering. Met name dat laatste is bijzonder. De gemeente maakt het vervolgens mogelijk. Zo'n type samenwerking moeten we veel vaker doen. Ik roep dus alle mensen met goede ideeën, en hulp, op om zich te melden bij de wijkcoördinator van de gemeente. "

In de opslag

De bewoners kunnen de afvalbakken niet zomaar verwijderen. De gemeente levert hiervoor tijdelijk een speciale sleutel. Tijdens de kerstvakantie (18 december 2010 tot en met 2 januari 2011) zorgen de buurtbewoners ervoor dat de afvalbakken opgeslagen liggen. In de eerste week van januari 2011 hangen de buurtbewoners alles weer netjes terug. Roland Beernink, één van de initiatiefnemers: "Kleine moeite, groot plezier! We proberen op deze manier de overlast en schade zoveel mogelijk te beperken."

Vuurwerkvandalisme? Meld het!

Sinds een jaar kan men binnen de gemeente Eindhoven via de BuitenBeter app. met de Smartphone meldingen maken. Met deze manier van melden krijgt de gemeente Eindhoven automatisch een foto van het probleem en de locatie. Hierdoor kan de gemeente het probleem sneller aanpakken.

Natuurlijk kan men het ook melden via:


* de telefoon, via tel: 14 040.


* de mail: gemeente@eindhoven.nl.


* een melding op de website: www.eindhoven.nl.