Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Gewonde bij verkeersongeval Lunteren

Publicatiedatum: 14-12-2010 11:52:21

LUNTEREN - Bij een verkeersongeval op de Meulunterseweg in Lunteren is in de vroege ochtenduren van maandag 13 december een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een 45-jarige vrouw uit Lunteren, is met onder meer letsel aan haar gezicht en been naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks half zeven toen een vrachtwagen, bestuurd door een 54-jarige Lunterenaar en een busje, bestuurd door een 24-jarige man eveneens uit Lunteren, elkaar op de Meulunterseweg tegemoet reden. In het voorbijgaan hebben beide voertuigen elkaar geraakt, waardoor een deel van de zijkant van het busje werd weggescheurd. De beide bestuurders waren met de schrik vrij gekomen. In het busje, waarin totaal zes personen zaten, raakte een van de passagiers gewond. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht door de dienst verkeersongevallenanalyse van de politie. Beide bestuurders hadden in elk geval niet gedronken, aldus de politie.
(138741)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 14-12-2010 11:51:47

EDE - In een winkel aan het Kuiperplein in Ede heeft de politie maandagmiddag 13 december twee verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal. Een 44-jarige Edenaar werd aangehouden nadat hij aan de haal zou zijn gegaan met enkele pakjes shag. De man is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Ook een 15-jarige Wageninger werd aangehouden nadat hij was betrapt op diefstal van rookwaren.
(139072 / 139007)

Afrekenen met winkeldieven
Winkeldieven in Ede betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is samen met het Hoofd Bedrijfsschap Detailhandel (HBD) sinds 1 oktober 2010 met het project `Afrekenen met winkeldieven' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen bonnen bij verlichtingscontroles

Publicatiedatum: 14-12-2010 11:51:12

BARNEVELD/NIJKERK - Bij twee fietsverlichtingscontroles in Barneveld en Nijkerk heeft de politie maandag 13 december tientallen bonnen uitgedeeld. In Barneveld werd in de ochtenduren tussen zeven en half negen post gevat op de Oldenbarnevelderweg, nabij de Plantagelaan. In totaal 10 fietsers gingen op de bon omdat ze zonder licht reden. Tegelijkertijd vond op de Bunschoterweg in Nijkerk eenzelfde controle plaats, waarbij nog eens 10 fietsers beboet werden. (139192 / 139202)

'Val op!'
De dagen zijn korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie vraagt hier op ludieke wijze aandacht voor, maar zal er ook scherp op controleren. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na fietsdiefstal

Publicatiedatum: 14-12-2010 11:50:40

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft vanochtend, dinsdag 14 december, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens fietsdiefstal. De man zou op zaterdag 4 december uit een schuur van een woning aan de Bijenveld een fiets hebben gestolen. Getuigen hadden de man gezien en gingen hem achterna. De fiets werd teruggevonden maar de dief had weten te ontkomen. Getuigen hadden de man herkend als de 36-jarige man. Nadat er aangifte bij de politie was gedaan werd een onderzoek ingesteld. Dat leidde er toe dat de 36-jarige man kon worden aangehouden. De man heeft intussen een verklaring afgelegd over de diefstal.
(135612)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053