Politiebond ACP

14 december 2010

Persconferentie minister Opstelten over wijzigingen politiebestel

Minister Opstelten van Veiligheid en Jusititie geeft vandaag, dinsdag 14 december, een persconferentie over de toekomst van het politiebestel. De ACP heeft inmiddels de achterliggende stukken ontvangen. "Voor zover wij dit nu kunnen inschatten, voldoen de voorstellen aan de voorwaarden die de ACP aan een wijziging van het politiebestel stelt", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp die op de persconferentie aanwezig is.
Minister Opstelten van Veiligheid en Jusititie geeft vandaag een persconferentie over de toekomst van het politiebestel.

Minister Opstelten van Veiligheid en Jusititie geeft vandaag een persconferentie over de toekomst van het politiebestel.

"Op dit moment worden de stukken door beleidsmedewerkers van de ACP intern nader bestudeerd. Het uitgangspunt hierbij is onze inzet, zoals wij die al eerder geformuleerd en met onze leden gecommuniceerd hebben. De herindeling van politieregio's, meer ruimte voor de professional en het terugdringen van de bureaucratie zijn onderwerpen die genoemd worden in de stukken van het ministerie van Veiligheid en Justitie."

Randvoorwaarden

Dat minister Opstelten voortvarend en buitengewoon snel te werk gaat, stemt de ACP tevreden. Gerrit van de Kamp: "Zeker gezien de huidige situatie van de politie, is het belangrijk dat er snel stappen worden genomen. Wat ik echter nog wel duidelijk wil stellen, is dat de ACP niet gaat over het besluit of het politiebestel wordt veranderd. Wij kunnen echter wel iets zeggen over de invulling van de randvoorwaarden."

Voor meer informatie over de inhoud van de stukken van het ministerie van Veiligheid en Justitie, kun je op een later tijdstip terecht op deze website.

---