ExxonMobil biedt GM voortaan Mobil-producten met dexos-licentie

14/12/2010 11:17

ExxonMobil

ExxonMobil biedt dealers en klanten van General Motors (GM) voortaan

Mobil-producten met dexos-licentie

Mobil 1 ESP 0W-40 en Mobil Super 3000 Formula G 5W-30 ontvangen dexos2(TM)-licentie en voldoen daarmee aan de GM-specificaties voor motoroliën

Breda, december 2010: ExxonMobil, één van de wereldleiders in de synthetische smeermiddelenindustrie, heeft van General Motors de licentie verkregen om dexos2(TM)-gespecificeerde producten aan te bieden. ExxonMobil is de eerste grote olieleverancier die deze officiële dexos-licentie in de wacht sleept.

Voortbouwend op de samenwerking met GM biedt ExxonMobil GM dealers nu twee producten aan met deze dexos2(TM) licentie, te weten Mobil 1 ESP 0W-40 en Mobil Super 3000 Formula G 5W-30. Deze producten beantwoorden volledig aan de specifieke eisen zoals die zijn vastgelegd in de dexos2(TM) norm, voor benzine- en dieselmotoren van GM voertuigen, waaronder Opel en Chevrolet.

Dexos2(TM) werd in april 2010 geïntroduceerd en is een door GM ontwikkelde motoroliespecificatie die dealers en consumenten aanzienlijke voordelen biedt . Mobil 1 ESP 0W-40 en Mobil Super 3000 Formula G 5W-30 bieden GM dealers en hun klanten nu alle voordelen waarom Mobil oliën zo bekend zijn, waaronder een krachtige formule voor extra bescherming van de motor. Een geruststelling voor de eindgebruiker, want als er motorolie wordt gebruikt zonder dexos2(TM) licentie is het mogelijk dat bij eventuele motorschade de garantie van GM komt te vervallen.

Deze motoroliën dragen potentieel bij aan een langdurig lager brandstofverbruik, en dragen bij aan verminderderde veroudering tussen olieverversingen en langdurige optimale prestaties. De samenstelling volgens dexos2(TM)-norm draagt bij aan een lange levensduur van de katalysator en een goede bescherming van de emissiereductiesystemen.

De dexos2(TM)-goedgekeurde Mobil-producten zijn volledig compatibel met voorheen voorgeschreven motoroliën. Ze combineren de nodige eigenschappen voor benzine- en dieselmotoren in één enkel product, dat kan worden gebruikt in alle voertuigen van General Motors. De nieuwe norm is een geruststellende gedachte voor de automobilist omdat de olie een uitzonderlijke bescherming tegen motorslijtage biedt, vooral bij lange verversingsintervallen. Bovendien wordt er bijgedragen aan een schone motor en wordt deze beschermd tegen sludge-vorming en schadelijke roetafzettingen. Dexos2(TM) vervangt de specificaties GM-LL-B-025 en GM-LL-A-025.

Yves Van der Sypt, ExxonMobil Automotive Manager Benelux, zegt: "Het verkrijgen van de dexos2(TM)-licentie voor onze producten is een belangrijke mijlpaal voor ExxonMobil en we zijn uitermate verheugd dat we de eerste en enige grote oliemaatschappij zijn die deze status in de Benelux behaalt. De dexos2(TM)-specificaties zorgen ervoor dat wij GM dealers en hun klanten een goedgekeurde Mobil-motorolie kunnen bieden, die uitstekende bescherming biedt aan zowel diesel- als benzinemotoren, ."

De volgende twee Mobil-producten voldoen aan de specificaties van dexos2(TM) en zullen in de Benelux beschikbaar zijn:


- Mobil 1 ESP 0W-40 helpt aanslag en olierestanten te verminderen en draagt bij aan een lange levensduur en een schone motor in zowel moderne diesel- als benzinevoertuigen die zijn uitgerust met een emissiereductiesysteem. Dit product met een laag asgehalte is volledig compatibel met de meest recente diesel-roetdeeltjesfilters en benzine-katalysatoren.


- Mobil Super 3000 Formula G 5W-30, een hoogkwalitatieve motorolie met een laag asgehalte die speciaal ontwikkeld is om de levensduur van emissiereductiesystemen in zowel diesel- als benzinemotoren te verlengen en de efficiëntie ervan op peil te houden.

Meer informatie over GM dexos vindt u op www.gmdexos.com.

Meer informatie over Mobil 1 vindt u op www.mobil1.com.





http://www.mobil1.com