Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Fietsopruimactie een succes

Fietsopruimactie een succes

Dinsdag is opnieuw een fietsopruimactie op het station Driebergen-Zeist gehouden.

Veel foutief gestalde fietsen werden verwijderd. Ook de politie en Buitengewoon Opsporingsbeambten van ProRail waren dinsdagmorgen aanwezig.

Zij letten vooral op het voortijdig oversteken van de spoorwegovergang en op het negeren van de verkeerslichten. Opvallend was overigens ook dat veel buschauffeurs bij het wegrijden vanaf het stationsplein het rode verkeerslicht negeerden, als de spoorwegovergang was gesloten.

Dit leidde tot gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers.

Ten opzichte van voorgaande fietsopruimacties zijn er dinsdag beduidend minder fietsen verwijderd. Mogelijk dat er vanwege de winterse omstandigheden minder fietsers naar het station komen. Duidelijk waarneembaar is dat de actie van de gemeente, de politie en ProRail om tot een net en ordelijk stationsgebied te komen, vruchten afwerpt. Want de fietsenstalling aan de Driebergse kant richting Odijk was dinsdagochtend goed bezet. De reiziger kiest dus eieren voor zijn geld. Liever een minuutje eerder van huis vertrekken dan de verwijderde fiets tegen betaling op een boerderij aan de Hoofdstraat in Driebergen ophalen.

Ophalen fietsen
De verwijderde fietsen staan opgeslagen op een boerderij aan de Hoofdstraat 26. De fietsen kunt u vandaag en morgen tegen betaling van EUR 20,- ophalen tussen 17.00 en 19.00 uur. Hierna worden de fietsen overgebracht naar Modern bv, (030) 241 50 60. Fietsen die na dertien weken nog niet zijn opgehaald, worden afgevoerd.