Project Gemeente Westland


Pieter van der Plasschool wint regiofinale First Lego League

Publicatiedatum: 14-12-2010

De Pieter van der Plasschool uit Wateringen heeft afgelopen zaterdag 11 december de 1e prijs gewonnen in de regiofinale van de First Lego League in Westland. De Ichthusschool uit Monster sleepte de 2e prijs in de wacht. Beide scholen mogen op 19 februari 2011 meedoen aan de Benelux finale in Kerkrade. Daarnaast zijn er prijzen uitgereikt aan de 'Rainbowrangers' van de Regenboogschool uit Naaldwijk en het 'Powerfull Winning A-team' van de Prins Willem Alexanderschool uit 's-Gravenzande. Zij presteerden respectievelijk het beste op de onderdelen 'project' en 'techniek'.

Wethouder onderwijs Marga de Goeij- van der Klugt en directeur Priva Meiny Prins, reikten de prijzen uit aan de winnaars.

De finale bestond uit vier onderdelen, robotpresentatie, onderzoek naar het thema 'Body Forward', teamwork en techniek. Van alle 16 teams kwamen het team 'Body Health' van de Pieter van der Plasschool en het team '8B' van de Ichthusschool als beste uit de bus. De prijzen op de onderdelen, 'project' en 'techniek', werden uitgereikt voor het beste onderzoek naar het thema 'Body Forward' en de best toegepaste techniek.

Meer dan een wedstrijd
De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het thema 'Body Forward' een eigen onderzoek uit naar de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en de landelijke finale. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een oplossing voor een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs zich mee bezig houden. Dit jaar was het de bedoeling om op zoek te gaan naar innovatieve manieren om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren om gelukkiger en gezonder te leven.