Politie Gelderland-Midden

Wageningse (74) gewond bij tasjesroof,getuigen gezocht
Publicatiedatum: 14-12-2010 12:34:13

WAGENINGEN - Een 74-jarige vrouw uit Wageningen is afgelopen zondagavond gewond geraakt bij een straatroof op de Vanenburgstraat in haar woonplaats. Het slachtoffer deed gisteren, maandag 13 december, aangifte. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

De Wageningse was die zondagavond 12 december omstreeks acht uur na kerkbezoek aan de Van Uvenweg op weg naar huis. Op de Vanenburgstraat aangekomen werd ze plotseling vanachter omvergeduwd waarna iemand er met haar handtas vandoor ging. Door de val had de Wageningse letsel opgelopen aan een oogkas en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om twee personen, die waren weggevlucht achter langs de huizen aan de Lawickse Allee.

Buurtonderzoek
De politie onderzoekt de zaak en heeft onder meer een buurtonderzoek ingezet. Daarbij wordt eventuele buurtbewoners gevraagd of ze iets gehoord of gezien hebben van de straatroof. Getuigen of anderen die informatie hebben over dit misdrijf die kan bijdragen aan de opsporing van de daders wordt gevraagd te bellen met de politie op 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
(139012)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---