Vilans



* PERSBERICHT: Leuke én nuttige cadeaus

PERSBERICHT: Leuke én nuttige cadeaus

Utrecht, 14 december 2010 - Wat geef ik mijn vader dit jaar? Waar kan ik mijn oma blij mee maken? Vragen waar mensen vooral in deze decembermaand mee zitten, vooral als ze iets origineels zoeken voor iemand die al wat ouder is. Degene die eens iets anders wil geven dan weer een paar blauwe sokken of de zoveelste kerstster, vindt leuke cadeautips op de Vilans Hulpmiddelenwijzer:
www.vilans.nl/hulpmiddel-kado.

Mensen op leeftijd hebben vaak weinig wensen. Bij de cadeautips uit de Vilans Hulpmiddelenwijzer staan praktische producten voor ouderen en mensen met een beperking. Van klein presentje tot duur geschenk. Een handige lange schoenlepel, een kaartenstandaard of kaartenschudder voor mensen die graag kaartspelen, een leeslineaal, een elektrische potopener of een mobiel die speciaal voor ouderen ontwikkeld is. Ook leuk om te geven zijn een afstandsbediening voor een stopcontact of een `draad door de naaldvoerder'. Dit soort cadeaus zijn eigenlijk voor iedereen geschikt die gesteld is op om meer gemak bij dagelijkse dingen.

Vilans hulpmiddelenwijzer helpt je op weg

Er zijn duizenden hulpmiddelen en handige producten op de markt voor ouderen of mensen met een beperking. Het grote aanbod maakt het lastig om de juiste keuze te maken en het is vaak onduidelijk waar iemand moet zijn voor een vergoeding. De Vilans Hulpmiddelenwijzer helpt hierbij. De Vilans Hulpmiddelenwijzer bevat meer dan 10.000 hulpmiddelen en geeft onder andere informatie over: waar een hulpmiddel voor te gebruiken is, de verkrijgbaarheid, de richtprijzen en de afmetingen. De hulpmiddelenwijzer is een onafhankelijk product van kenniscentrum Vilans, te vinden op www.vilans.nl/hulpmiddelenwijzer.