Gemeente Krimpen aan den IJssel


De Lansingh start met zwemmen voor aanstaande moeders

Tijdens de zwangerschap is het van belang dat de aanstaande moeder goed blijft bewegen, zodat met vertrouwen de verschillende fases van de zwangerschap kan worden doorlopen.

De zwangerschapszwemles

Onder deskundige begeleiding oefent de aanstaande moeder in verwarmd water. De lessen zijn erop gericht dat de spieren worden getraind en de conditie op pijl blijft of verbeterd. Er wordt tijden de les veel aandacht besteed aan ademhaling- en ontspanningsoefeningen. De opwaartse druk en het warme water hebben een ontspannen werking, waardoor zwangerschapsklachten zoals rugpijn, spierpijn en dergelijke verminderen. Het warmwater werkt tevens stimulerend op de ademhaling en de bloedomloop.

Sociaalcontact

Na de les staat voor iedere deelneemster een kopje koffie of thee klaar en kan er worden gesproken over het zwanger zijn.

Advies medisch deskundige

Wij adviseren u voordat u deelneemt overleg te plegen met huisarts of verloskundige.

Kosten

Vanaf woensdag 5 januari a.s. kunt u wekelijks terecht van 10.30 tot 11.30 uur in het verwarmde diepere gedeelte van het instructiebad. De les wordt verzorgd door de instructrices Fabiënne en Dini en de kosten zijn 6,00 euro per les. Inschrijving; na inschrijving kunt u direct starten (tijdens alle fases van de zwangerschap kunt u deelnemen aan de les)

Is uw kind geboren dan kunt u vanaf 6 maanden starten met het Ouder & kind zwemmen zelf kunt u deelnemen aan één van onze aquasport lessen.

Gerelateerde dossiers


* Zwangerschapszwemmen Zwangerschapszwemmen

Van Ostadelaan 4
2923 AM Krimpen aan den IJssel (0180) 516233 (0180) 552776 zwembad@krimpenaandenijssel.nlzwembadl@
krimpenaandenijssel.nl