Talis


Start verhuur duurzame âverzorgd wonenâ appartementen Hatert

Talis start met de verhuur van 35 âverzorgd wonenâ appartementen.

De nieuwbouw ligt tussen de Cort van der Linden-, de Couwenberg- en Thorbeckerstraat op het voormalig circusterrein in de Nijmeegse wijk Hatert. Talis startte op 8 december met de verhuur. Naar verwachting worden de appartementen in het tweede kwartaal van 2011 opgeleverd.

Duurzame nieuwbouw

Het appartementencomplex telt vijf verdiepingen. Alle woningen zijn rolstoeldoorgankelijk en hebben twee slaapkamers en een eigen balkon. Bijzonder aan het project is dat de woningen worden opgeleverd met een collectieve, duurzame koude- en warmtelevering en warm watervoorziening. Het systeem voor verwarming en koeling maakt gebruik van de constante temperatuur van de aarde en zorgt voor verwarming en verkoeling van de appartementen. Bewoners kunnen dit zelf regelen. Het warme water dat uit uw kraan komt, wordt met behulp van de zon opgewarmd. Op deze manier de temperatuur regelen en warm water tappen is goed voor het milieu en bewoners betalen niet meer dan met een eigen CV- ketel. Het warme water dat uit uw kraan komt wordt met behulp van de zon opgewarmd.

Dienstverlening in de buurt

De nieuwbouw bestaat uit 25 appartementen met een bereikbare huur en oppervlaktes van circa 80 m2 en tien middeldure appartementen van circa 90 m2. Alle woningen zijn bedoeld voor bewoners met een âverzorgd wonenâ -indicatie. Zorg is straks in de buurt want dienstverlenende instellingen zoals SWON, MEE en ZZG zorggroep komen in de nieuwbouw tegenover het appartementencomplex. âHet wordt al een mooi gebouw dat de monotone bouw in Hatert doorbreekt. Veel belangrijker is natuurlijk dat de bewoners uit Hatert met een lichte zorgindicatie hiermee de kans krijgen om in hun eigen wijk, vlakbij hun vertrouwde omgeving gelijkvloers te gaan wonen.â Aldus vestigingshoofd Jacques Steegemans van Talis.

Start verhuur

De appartementen zijn in Entree geadverteerd. Geïnteresseerde woningzoekenden met een âverzorgd wonenâ -indicatie kunnen reageren tot 13 december. Inwoners uit de wijken Staatsliedenbuurt, Edelstenenbuurt en Kastelenbuurt uit Hatert krijgen voorrang bij de toewijzing. Talis wil zo inwoners van Hatert een kans bieden om in hun eigen wijk door te stromen. Inmiddels hebben 9 woningzoekenden gereageerd op de appartementen: de eerste 50 passende kandidaten krijgen voor de kerst van Talis bericht.