Dienstenbond CNV

Nieuws

14 december 2010

Nieuwe werkonderbreking op derde actiedag bij Albert Heijn in Geldermalsen

Na de acties gisteren en afgelopen vrijdag start de derde actiedag met een nieuwe werkonderbreking op het distributiecentrum in Geldermalsen. Om 08.00 leggen de medewerkers hun werkzaamheden stil en verlaten het distributiecentrum. Buiten volgt een actiebijeenkomst tot 11.00 uur. Waarschijnlijk zullen later op de dag ook op andere `sites' soortgelijke acties worden gevoerd.

De snelle opeenvolging van de spontaan georganiseerde acties van de medewerkers onderstreept de grote actiebereidheid. Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, vandaag en morgen aanwezig in Geldermalsen: "Een goed loonbod, meer vaste arbeidsplaatsen en investeringen in het eigen personeel blijft onverminderd de inzet. De werknemers lopen elke actiedag naar buiten en trotseren weer, wind en kou om de eisen kracht bij te zetten. Albert Heijn vergist zich lelijk als ze denken dat dit wel overwaait."

Breunesse constateert deze dagen een vreemd contrast in de wijze waarop Albert Heijn omgaat met haar klanten enerzijds en haar eigen personeel anderzijds. "Albert Heijn koestert zijn klanten met de ene gadget na de andere korting, warm gebracht in mooie reclames. Dat staat in een wel heel schril contrast met de wijze waarop Albert Heijn nu met zijn eigen mensen omgaat in de distributiecentra."

Toekomstdiscussie
CNV Dienstenbond voert al een tijd een moeizame discussie met Albert Heijn over de flexibilisering van het werk op de distributiecentra. CNV Dienstenbond en zijn leden zijn bereid hierin met de grootgrutter mee te denken. Daar moet echter wel meer werkzekerheid en meer vaste banen tegenover staan. Nu al wordt meer dan 50% van het werk op de `sites' gedaan door uitzendkrachten. De vaste, veelal duurdere werknemers weten zich bedreigd in hun werk. Een goed loonbod en meer investeringen in de vaste krachten kan vertrouwen scheppen naar de toekomst. Albert Heijn heeft daarvoor de sleutel in handen.

Lees ook de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd: Acties AH verlopen goed, nu het resultaat nog...