Rijksoverheid


13 december 2010

Vragen van het lid Elias

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Elias over het onderzoek van de gemeente Zeewolde over de haalbaarheid van bijzonder voortgezet onderwijs in Zeewolde.

De vragen werden mij toegezonden bij uw brief van 26 november 2010 met kenmerk 2010Z17816.
de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt6Vliegenthart

Antwoorden op de schriftelijke vragen van het lid Elias (VVD) van de Tweede Kamer der Staten Generaal aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt6Vliegenthart, over het onderzoek van de gemeente Zeewolde over de haalbaarheid van bijzonder onderwijs in Zeewolde (ingezonden 26 november 2010, kenmerk 2010Z17816)

1
Vraag:
Heeft u kennisgenomen van het onderzoek van de gemeente Zeewolde naar de haalbaarheid van bijzonder (christelijk) voortgezet onderwijs in Zeewolde?
Antwoord:
Ja.

2
Vraag:
In hoeverre behoort het doen van onderzoek naar de haalbaarheid van bijzonder (christelijk) voortgezet onderwijs tot de taak van de gemeente? Antwoord:
Het doen van onderzoek naar de haalbaarheid van bijzonder (christelijk) onderwijs behoort niet tot de wettelijke taken van de gemeente. Er zijn echter geen voorschriften die zich tegen het doen van dergelijk onderzoek