Gemeente Den Helder

Den Helder breidt gevelstimuleringsregeling uit 2010-12-14

De gevelstimuleringsregeling in Den Helder is vernieuwd. Wie volgend jaar de gevel van zijn of haar winkelpand vernieuwt, kan van de gemeente een bijdrage krijgen van maximaal EUR 5.000. In plaats van 20%, vergoedt de gemeente volgend jaar 40% van de subsidiabele kosten. Winkeleigenaren die hun gevel dit jaar al hebben opgeknapt, maar hiervoor geen subsidie hebben aangevraagd, kunnen alsnog een tegemoetkoming aanvragen.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente Den Helder een gevelstimuleringsregeling. Winkeleigenaren in het kernwinkelgebied (zie kaart) kunnen subsidie krijgen als zij de gevel van hun winkel opknappen. De subsidie bedraagt 20% van de kosten van de ontwerp-, loon- en materiaalkosten, met een maximum van EUR 3.000,- per winkelpand. De huidige regeling loopt tot 1 januari 2011. De gemeente hecht veel waarde aan het aanzien van de panden en heeft daarom besloten de regeling een jaar te verlengen en het subsidiebedrag te verhogen.

Meer subsidie
De gevelstimuleringsregeling is bedoeld voor substantiële verbeteringen: de gemeente verleent alleen subsidie voor werkzaamheden waarvoor een bouwvergunning is verplicht. Daarom heeft de gemeenteraad besloten vanaf 1 januari 2011 het percentage subsidiabele kosten te verhogen van 20% naar 40% en de maximale bijdrage per winkelpand te verhogen van EUR 3.000,- naar EUR 5.000,-.

Alsnog aanvragen
Daarnaast heeft de gemeente besloten dat winkeleigenaren die hun gevel al hebben opgewaardeerd maar hiervoor geen subsidie hebben aangevraagd, hiervoor alsnog in aanmerking komen. Het criterium is wel dat de eigenaar zijn gevel in 2010 heeft opgeknapt volgens de richtlijnen van de regeling.

De gemeente behandelt de aanvragen om subsidie in volgorde van binnenkomst: wie het eerst komt, die het eerst maalt. De vernieuwde regeling kunt u hier nalezen.
Mensen die meer informatie wensen over de regeling kunnen contact opnemen met de gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (telefoon 14 - 0223).

Spoorstraat, Keizerstraat, Koningstraat en Beatrixstraat in het stadshart van Den Helder