Gemeente Bedum


Bedum begroet duizendste 'burgernetter'

14 december 2010
1000e deelneemster Burgernet Burgemeester Henk Bakker heeft vanmiddag, dinsdag 14 december, de duizendste deelnemer aan Burgernet ontvangen en in de bloemen gezet. Mevrouw Varmi Mahenthiran (38) uit Bedum en haar echtgenoot werden in het gemeentehuis welkom geheten.

Mevrouw Mahenthiran en haar echtgenoot meldden zich onlangs voor Burgernet aan. Mevrouw bleek de duizendste Bedumer die zich inschreef. Burgemeester Bakker prees het feit dat het echtpaar zich zo betrokken bij de woon en leefomgeving betoont. Indirect complimenteerde hij de Bedumer gemeenschap: in slechts een paar weken tijd melden meer dan duizend Bedumers zich aan voor Burgernet. De teller staat momenteel 14 december - op 1.013 en dat aantal groeit nog dagelijks.

Henk Bakker bood het echtpaar ook een middagje politie aan; ze kunnen mee op surveillance met de wijkagent en op die manier kennis maken met de werkwijze van de politie. Het echtpaar heeft het aanbod in beraad.

Burgernet is versneld in Bedum ingevoerd. Aanleiding hiervoor vormden onder meer een reeks van autobranden in de plaats Bedum.

Bedum is, na Groningen, Veendam en Winsum, de vierde Groninger gemeente die het systeem invoert. Bijna tien procent van de bevolking neemt er aan deel. Dat is een ongekend hoge score; uit landelijke cijfers blijkt dat gemiddeld 4,8 procent van de bevolking zich meldt bij Burgernet.

Met Burgernet kunnen inwoners bijdragen aan de veiligheid van hun eigen woon- en leefomgeving. Bij Burgernet werken inwoners, gemeente en politie samen, met als uitgangspunt dat hoe meer ogen en oren er beschikbaar zijn bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, des te groter de kans is dat deze ook daadwerkelijk wordt opgespoord.