Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs kwijt na reeks overtredingen

Tiel, 14-12-2010 o Een 48-jarige automobilist uit Tiel maakte het maandagavond in zijn woonplaats wel erg bont met een reeks aan overtredingen. Na een blaastest bleek ook nog eens dat hij teveel gedronken had, zo veel dat de politie meteen zijn rijbewijs invorderde.

Surveillerende agenten kwamen de bestuurder rond 21.30 uur tegen bij de rotonde Kwadrant. De 48-jarige reed de rotonde op zonder snelheid te minderen of voorrang te verlenen. De agenten moesten in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Op de Wadenoijenlaan gaf de politie de man een stopteken, die hij volkomen negeerde en zonder richting aan te geven rechtsaf de Liendenlaan opreed om er met hogere snelheid vandoor te gaan. Op de diverse optische- en geluidssignalen van de politie reageerde de bestuurder nog steeds niet. De man vertoonde gevaarlijk rijgedrag door ook in woonwijken met snelheden van tussen de 60 en 70 kilometer per uur te rijden en tussendoor kruisingen passeerde zonder vaart te minderen. Daarbij droeg de man geen veiligheidsgordel.

Klemgereden
De bestuurder was duidelijk niet van plan om te stoppen. Met hulp van een andere bestuurder werd de man echter klemgereden. Dit gebeurde toen een personenauto ter hoogte van de Zonnedauw weg opreed en daarmee de doorgang van de bestuurder blokkeerde. De agenten sprongen meteen uit de auto om hem verder rijden te beletten. Ze roken direct een alcohollucht en namen een blaastest bij de Tielenaar af.

De uiteindelijke uitslag op de ademanalyse bedroeg 590 ug/l. De invorderingsgrens van het rijbewijs ligt bij 570, dus die namen de agenten dan ook meteen in. Proces-verbaal tegen de 48-jarige man wordt opgemaakt, waarbij de reeks aan verkeersovertredingen in het alcoholverbaal zullen worden verwerkt. Aan het CBR (Centaal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) wordt melding gedaan in verband met een onderzoek naar de rijgeschiktheid en rijvaardigheid van de 48-jarige.

De auto bleek niet van de Tielenaar zelf. Afgesproken is dat de eigenaar in kennis wordt gesteld en dat de auto door iemand met een geldig rijbewijs kan worden afgehaald.
(08)

Laatst gewijzigd 14-12-2010 14:57 | © Regio Gelderland-Zuid |