Gemeente Tiel


Beperkte voorraad strooizout Tiel noopt tot zuinigheid

Vorige week waarschuwde leverancier van strooizout Akzo Nobel voor een dreigend tekort aan strooizout. Akzo heeft de afnemers, waaronder de gemeente Tiel, verzocht om secuur met de eigen voorraad om te gaan en slechts mondjesmaat te bestellen. Voor de gemeente Tiel betekent dit dat zij keuzes moet maken bij de uitvoering van het gladheidsbestrijdingsplan. De primaire wegen houden prioriteit.

De keuzes die Tiel moet maken zijn afhankelijk van de soort van gladheid en de duur ervan. Het maakt voor het strooien uit of de gladheid is ontstaan door sneeuwval, ijzel of opvriezen. Voorop staat dat de gemeente in ieder geval de primaire wegen zal blijven strooien. Daarnaast zullen de medewerkers van Realisatie en Uitvoering, die in de wijken werkzaam zijn, handmatig blijven strooien in de directe omgeving van instellingen en wooncomplexen van minder validen, zodat zij in staat zijn om in de buurt hun dagelijkse boodschappen te kunnen blijven doen.

Houd stoep sneeuw- en ijsvrij!

De gemeente roept inwoners, ondernemers en instellingen op om zelf mee te werken aan een sneeuw- en ijsvrije omgeving. Dit is niet alleen prettig voor hen zelf, maar ook voor hun buurtbewoners en klanten.

Met de huidige zoutvoorraad kan de gemeente Tiel minder dan 10 keer uitrukken voor een volledige strooibeurt volgens het gladheidsbestrijdingsplan.