Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 14 december

Alkmaar, 14-12-2010 o 15.00 uur

Pinpasfraude in ter Plaatse

Alkmaar, dinsdag 14 december 2010.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH besteedt woensdag aandacht aan een zaak van pinpasfraude. De politie is op zoek naar een vrouw die bij verschillende banken geld heeft opgenomen met een gestolen pinpas. De pinpas was in september 2010 door de bank naar een klant in Heerhugowaard verstuurd, maar hier nooit aangekomen. Zij maakte voor enkele duizenden euros buit.

In de uitzending van Ter Plaatse worden bewakingsbeelden getoond. Getuigen die de vrouw herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling sterk verhaal

Julianadorp, maandag 13 december 2010.

De mishandeling waarbij een 20-jarige man op 8 december werd beschoten met een luchtbuks, blijkt verzonnen te zijn door het slachtoffer zelf.

Op woensdagavond omstreeks 22.35 uur meldde het slachtoffer dat hij was mishandeld op de Doorzwin in Julianadorp. De man zou buiten voor zijn woning hebben gelopen toen hij geraakt werd door een kogeltje uit een windbuks. Het projectiel trof het slachtoffer aan zijn slaap.

Het slachtoffer werd met een verwonding overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hier bleek het uiteindelijk om een oppervlakkige verwonding te gaan.

Toen het slachtoffer aangifte moest doen, krabbelde hij terug. Het bleek dat hij met vrienden aan het spelen was met de windbuks, die plotseling afging. Hierbij raakte hij gewond. Politie is nog in overleg met justitie over de vraag of de man wordt vervolgd wegens het doen van een valse aangifte of melding.

Man in boevenpak werkelijk aangehouden

Den Burg, zondag 12 december 2010.

Dit weekend is in op de Groeneplaats een 22-jarige man uit de kop van Noord-Holland aangehouden in een zwart-wit gestreept boevenpak. Hij droeg dit vanwege de Ouwe Sunderklaas, een jaarlijks volksfeest op Texel.

Op straat was hij betrokken geraakt bij een opstootje waarbij enkele klappen waren gevallen. Bij de komst van de politie ging hij er vandoor. Hij kon in het park uit de bosjes worden geplukt in zijn opvallende outfit en is met een echte politieauto vervoerd naar het bureau. Hij kreeg enkele bonnen mee wegens zijn gedrag.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 14 december 2010.

Vannacht rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets werd gestolen op het Stationsplein. De verdachte, een 23-jarige man uit Obdam, kon worden achterhaald op de Krusemanlaan. Hij gaf toe de fiets weggenomen te hebben. De politie gaat nog op zoek naar de eigenaar van de herenfiets. De verdachte is in verband met zijn verhoor voor de nacht opgesloten in een politiecel.

Onderzoek naar misdrijf

Alkmaar, dinsdag 14 december 2010.

De Politie Noord-Holland Noord doet onderzoek naar een geweldsmisdrijf en is op zoek naar een echtpaar uit Beverwijk. De man van 30 jaar en zijn vrouw van 22 jaar oud zijn op dit moment voorvluchtig.

In hun huis in Beverwijk heeft de politie vannacht een zoeking gedaan.Het paar heeft een gastouderschap aan huis voor een aantal kinderen. Deze kinderopvang is voorlopig gesloten.

De politie wil benadrukken dat het onderzoek niets te maken heeft met een zedenmisdrijf. Het echtpaar wordt verdacht van een geweldsdelict. Om wat voor zaak het gaat kan de politie nog niet vertellen in het belang van het onderzoek. Dit wordt later bekend gemaakt, wanneer het echtpaar is gearresteerd.

Inbreker komt terug om zijn verloren telefoon te halen

Alkmaar, dinsdag 14 december 2010.

Vannacht rond 01.45 uur bemerkte een bewoner van een huis op het Daalmeereiland dat er in zijn onafgesloten auto werd ingebroken. Toen hij buiten kwam bleek dat de dader was gevlogen maar ook het navigatiesysteem uit de auto. Een getuige wist nog wel een goed signalement te geven van de verdachte. De benadeelde ging naar binnen. Een paar minuten later zag hij de verdachte opnieuw bij zijn auto staan en hield hem aan, in afwachting van de komst van de politie. Ondertussen kreeg de benadeelde zijn navigatiesysteem terug en bleek dat de aangehouden verdachte, een 18-jarige jongen uit Alkmaar, bij de auto terug was gekeerd omdat hij zijn mobiele telefoon in de auto had achtergelaten. De politie heeft de verdachte overgenomen en opgesloten in een politiecel. Hij bleek ook de bedrading van de auto bij het dashboard los getrokken te hebben, kennelijk met de intentie om er met het voertuig vandoor te gaan.

Tweede aanhouding in openlijk geweldzaak

Enkhuizen, dinsdag 14 december 2010.

In het onderzoek naar het openlijk geweld van afgelopen weekend waarbij de politie twee waarschuwingsschoten heeft moeten lossen is vanmorgen een tweede aanhouding verricht. Het gaat om een 21-jarige man uit Enkhuizen. In verband met het onderzoek is hij opgesloten in een politiecel. Er worden meer aanhoudingen verwacht.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar getuigen en betrokkenen die nog niet met de politie hebben gesproken. Mocht u bij het incident betrokken zijn geweest of daarover inlichtingen kunnen verschaffen, neem dan telefonisch contact op met de recherche in Stede Broec: 0900-8844.

Drie verdachten van straatroof aangehouden

Hoorn, dinsdag 14december 2010.

De politie heeft gisteren en vandaag bij hen thuis drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht op 25 november een straatroof te hebben gepleegd. Het gaat om mannen van 17, 19 en 22 jaar respectievelijk afkomstig uit Zwaag, Hoorn en Aartswoud. Ze zijn in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.

De straatroof vond plaats op donderdagavond 25 november rond 18.30 uur op de Korenbloem. Een 20-jarige jongeman werd toen overvallen en gedwongen geld te pinnen bij een automaat. Twee nog onbekend gebleven vrouwen waren daar getuige van. De politie heeft nog geen contact met ze gehad, ondanks enkele getuigenoproepen in de media. Mochten zij dat nu wel bereid zijn om contact op te nemen dan worden zij verzocht te bellen met de politie in Hoorn, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Diefstal van stroomkabels

Alkmaar, maandag 13 december 2010.

Rond 15.15 uur werden op de Kwakeloever twee mannen betrapt bij de diefstal of heling van dikke stroomkabels bij een bouwwerk. De mannen van 25 en 29 jaar uit Alkmaar wilden deze aanbieden bij een oud-ijzerhandel. Een aannemer deed aangifte van de diefstal. Het tweetal is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Heiloo, dinsdag 14 december 2010.

Gisteravond rond 19.00 uur heeft de politie een 29-jarige vrouw uit Heiloo in haar woning aangehouden. Zij had een hevige ruzie gehad met haar man en ging hem met een schroevendraaier te lijf. Toen de man deze af wist te weren sneed hij zijn hand aan een scheermesje dat de vrouw ook bij zich had. De man is hierna naar de buren gevlucht en kon daar aan zijn verwoning worden geholpen. De vrouw is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Busje pepperspray in beslag genomen

Heerhugowaard, maandag 13 december 2010.

Een docent van een school belde rond 12.30 uur met de politie met de mededeling dat een 15-jarige leerling uit Schellinkhout had aangetroffen in het bezit van een busje pepperspray. Agenten namen de jongen over en namen het verboden wapen in beslag. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Wisseltruc

Den Helder, maandag 13 december 2010.

Een verkoopster van een winkel in het centrum van Den Helder werd rond 18.00 uur slachtoffer van een wisseltruc. Ze kreeg een Nederlandse blanke jongeman in de zaak van een jaar of 20. Hij vertelde dat hij zojuist 200 euro in tientjes had gewonnen bij het casino en wilde dat graag wisselen voor vier biljetten van 50 euro.

Toen de verkoopster het geld natelde bleek dat het maar 190 euro was. De jongen telde op een vreemde manier het geld zelf na, deed er een tientje bij en gaf het aan de caissière. Die gaf hem vier bankbiljetten van 50 euro mee. Hij kocht nog een kleinigheidje en verdween.

De verkoopster had een vreemd gevoel na de transactuie en telde het geld uit haar kassa na. Toen bleken er zon tien bankbiljetten van 10 euro te missen. De jongeman heeft haar kennelijk minder terug gegeven. De verdachte was ongeveer 1,70 meter lang en had een kinderlijk gezicht met lichte baardgroei. Hij droeg ondermeer witte schoenen, een korte zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en zichtbaar boven zijn broek een paarse boxershort.

Drankrijder gepakt

Wervershoof, dinsdag 14 december 2010.

Vannacht rond 01.30 uur werd op de Dorpsstraat een 41-jarige automobilist uit Wervershoof betrapt op het rijden onder invloed van drank. De man blies aan het bureau 365 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

Oosterblokker, maandag 13 december 2010.

Tussen 13.30 en 15.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom op de Oosterblokker. Er passeerden 481 automobilisten van wie er 40 sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.