Kroon op het werk

Veel belangstelling voor uniek concept Nationaal Inzetbaarheidsplan

Op 8 december organiseerde het Werkgeversforum Kroon op het Werk en TNO een introductiebijeenkomst over het Nationaal Inzetbaarheidsplan. Het Nationaal Inzetbaarheidsplan is een uniek concept om de inzetbaarheid en productiviteit van de Nederlandse beroepsbevolking naar een hoger plan te brengen. Het plan werd op 12 november gelanceerd op het congres Fit to Work.

Het Nationaal Inzetbaarheidsplan wil bedrijven en hun werknemers mobiliseren om tijdig maatregelen te treffen om meer mensen gezond, met plezier en langer aan het werk te krijgen en te houden. Alleen zo is het mogelijk om de noodzakelijke verhoging van de arbeidsparticipatie en de inzetbaarheid c.q. productiviteit van de Nederlandse Beroepsbevolking te realiseren en langer doorwerken mogelijk te maken. Optimale inzetbaarheid en productiviteit van de beroepsbevolking is een gedeelde Verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. De werknemer heeft daarbij de regie over zijn eigen waarde op de arbeidsmarkt en zijn loopbaanontwikkeling. De werkgever of dienstverlener ondersteunt en stimuleert hem daarin. In het programma maken wij gebruik van de Benchmark Duurzame Inzetbaarheid, gericht op de aanpak door de werkgever, en de Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX), gericht op de werknemers. De bekende Workability Index maakt deel uit van de DIX. Uniek aan het programma is dat TNO gaat onderzoeken of de toegepaste interventies daadwerkelijk effect sorteren.

Partners
Lifeguard, Human Capital Group en Werkend Nederland hebben besloten zich bij het plan aan te sluiten. Tijdens de introductiebijeenkomst op 8 december was er onder de 25 deelnemers veel belangstelling om met het Nationaal Inzetbaarheidsplan aan de slag te gaan en zijn de eerste concrete vervolgafspraken gemaakt. De toekomstige partners gaven als belangrijk winstpunt van het Nationaal Inzetbaarheidsplan aan, dat het een lerend netwerk is. Wie niet kan delen kan namelijk niet vermenigvuldigen!

Onder downloads treft u een flyer aan die in kort bestek weergeeft waaruit het programma van het Nationaal Inzetbaarheidsplan bestaat en welke kansen het biedt.

Wij hopen u te kunnen inspireren.
Mede namens TNO,

Wouter van Ginkel
Directeur Werkgeversforum Kroon op het Werk

Informatie flyer Nationaal Inzetbaarheidsplan
Poortwachter logo