Gemeente Den Haag

Winters Kijkduin

Gepubliceerd: 14 december 2010 Laatste wijziging: 14 december 2010

Van 11 december tot 15 februari 2011 verandert Kijkduin in een waar winter wonderland met Kijkduin LightArt, een ijsbaan en de Elfspelentocht.
Gekleurde lichtbollen verlichten de duinen

Net als de afgelopen jaren, worden in Kijkduin ook dit jaar de donkere dagen sprookjesachtig verlicht door vele gekleurde lichtbollen. Het jaarlijkse `LightArt' vormt inmiddels een Haagse traditie. Tot half februari liggen er, verspreid door de duinen, tientallen lichtbollen van verschillend formaat. Continu veranderen ze van kleur en verlichten het Deltaplein, de duinen, de boulevard en het winkelcentrum van Kijkduin Beach Resort op subtiele wijze.

IJsbaan

Van 12 december tot en met 9 januari 2011 ligt er een kinderijsbaan op het terras van het NH Atlantic Den Haag. Voor EUR 2,50 kunnen kinderen tot en met 12 jaar schaatsen in de buitenlucht, op steenworp afstand van het strand en met uitzicht op de mooi verlichte duinen. Een unieke belevenis! Voor wie zelf geen schaatsen heeft, is het huren van een paar ook mogelijk. Dit kost EUR 2,50 extra. Op het verwarmde terras kan men genieten van een warm drankje, een portie poffertjes, een broodje worst of een andere winterse lekkernij.

De ijsbaan is geopend op:

* zaterdag, zondag, woensdag: 12:00 uur tot en met 20:00 uur
* maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15:00 uur tot en met 20:00 uur

* tijdens de kerstvakantie (18 december tot en met 2 januari) is de ijsbaan alle dagen geopend van 12:00 tot en met 20:00 uur

Elfspelentocht

Iets anders dan de bekende Elfstedentocht, is de Kijkduinse Elfspelentocht. Tijdens de periode dat de ijsbaan er ligt, is er bij diverse horecagelegenheden op de boulevard een Oud Hollandse Spelletjesroute uitgezet. Alle kinderen kunnen bij de schaatsbaan een gratis stempelkaart halen en zo de route volgen. De afgestempelde kaarten kunnen na afloop ingeleverd worden en onder deze kaarten verloot Stichting Beach Resort Kijkduin een aantal leuke prijzen, beschikbaar gesteld door de Kijkduinse ondernemers.