Mitros


Sporten en gezelligheid in Ondiep
14 december 2010
(Persberichten)

Mitros start bouw ontmoetingsplek op Thorbeckepark. Morgen starten de heiwerkzaamheden voor het voorzieningengebouw op het Thorbeckepark in Ondiep. Naar verwachting kunnen de buurtbewoners in het voorjaar van 2012 gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Met deze nieuwe recreatie- en ontmoetingsplek is het nog prettiger wonen en leven in Ondiep.

Sporten en een praatje
Het voorzieningengebouw wordt 5 verdiepingen hoog. Verschillende organisaties en activiteiten rondom de thema's bewegen en ontmoeten krijgen hier een plek. Zo komt er het volgende: een buitenschoolse opvang, kinderdagopvang, een sportzaal, fitness, ontmoetingsruimten en diverse welzijnsactiviteiten voor jong en oud.

De verschillende aanbieders waaronder in ieder geval Ludens, Portes en de gemeente, werken met elkaar samen om zo nog meer activiteiten te kunnen aanbieden. Er zijn daarnaast ruimtes beschikbaar waar buurtbewoners gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren. Ook kunnen zij er terecht voor een kopje koffie of een hapje & drankje. Het voorzieningengebouw is bedoeld voor bewoners uit Ondiep, maar ook de buren uit Zuilen kunnen er terecht.

Thorbeckepark in het nieuw
De bouw van het voorzieningengebouw staat niet alleen. Dit is onderdeel van de vernieuwing van het sportpark, een samenwerking van Mitros, gemeente en AM. Zo heeft de voetbalclub DHSC vorig jaar een nieuwe accommodatie gekregen. Verder is AM dit najaar gestart met de verkoop van 88 appartementen die in het park worden gebouwd.

Mitros aan de slag in Ondiep
Maatschappelijk vastgoed, zoals het voorzieningengebouw op het Thorbeckepark, is een belangrijk aandachtspunt voor Mitros. Met deze investeringen voegt Mitros iets extra's toe aan een wijk. De ambitie van Mitros is om in 2020 circa 200.000 m2 maatschappelijk vastgoed te hebben in de stedelijke regio Utrecht. In Ondiep zijn daar inmiddels een aantal voorbeelden van: het gezondheidscentrum aan het Boerhaaveplein, de kleinschalige woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten aan de Heringastraat en de 18 zorgunits voor dementerende ouderen in aanbouw aan de Laan van Chartroise En dan nu het voorzieningengebouw op het Thorbeckepark.

Om te zorgen dat er voor bewoners voldoende en verschillende soorten woningen zijn van een goede kwaliteit, vernieuwt Mitros ook haar hele woningbezit in Ondiep. Op dit moment is Mitros volop bezig in het gebied aan weerszijden van de Laan van Chartroise.